Død teledirektørs drøm lever - måske - videre

Erik Hornungs forretningsforbindelser vinder licens.

Televeteranen Erik Hornung drømte inden sin død om at skabe mobilt bredbånd i Nordsøen til boreplatforme og skibe. I september døde han i en alder af 56 år, godt i gang med at føre drømmen ud i livet.

Siden har firmaets ene ansatte og eksterne konsulenter forsøgt at drive projektet videre uden at have den oprindelige hjerne bag det hele med på holdet. I går lykkedes et lille skridt tilsyneladende, da et svensk firma, der er drevet af Erik Hornungs forretningsforbindelser, vandt en licens i 410-430 MHz-frekvensbåndet.

Vinderen i auktionen var Nordisk Mobiltelefon International AB.

Bag selskabet står den samme personkreds, som i sin tid stod bag det daværende Nordisk Mobiltelefoni AB og havde Erik Hornung ansat i Danmark. Det fortæller svenske Johan Jobér fra det vindende firma, der fortæller, at de to firmaer ikke juridisk har nogen forbindelse til hinanden. Personkredsen startede i sin tid ICE.net i Danmark i samarbejde med Erik Hornung. Selskabet, som tilbyder mobilt internet til udkantsområder, hedder i dag Net1.

"Vi er meget kede af hans død," fortæller Johan Jobér.

Han afviser at fortælle, hvad det svenske selskab skal bruge licensen til. Firmaet er endnu ikke klar til at annoncere planerne, siger han. Til gengæld fortæller han, at det svenske selskab arbejdede sammen med Erik Hornung om projektet. Det kunne tyde på, at licensen skal bruges til det maritime bredbånd.

Er det maritimt bredbånd licensen skal bruges til?

"Jeg vil ikke kommentere på det, " siger Johan Jobér.

Ved siden af drømmen om det mobile bredbånd, fungerede Erik Hornung desuden som almindelige telekonsulent. Derfor kunne det tænkes, at han blot hjalp med at søsætte en ny tjeneste til mobilt bredbånd, eventuelt en konkurrent til Net1.

Er det en landsdækkende service, I vil udbyde?

"Ja, altså, det er en landsdækkende licens," siger Johan Jobér, der fortsat ikke ønsker at fortælle om de kommercielle planer for brugen af licensen.

Erik Hornung havde udover den nyvundne licens efter ComON's oplysninger budt ind på en licens i 450-470 MHz-båndet, som i dag ejes og bruges af firmaet Net1. Auktionen finder sted senere i december.

IT- og Telestyrelsen vil nu udstede tilladelsen i 410-430 MHz-båndet til Nordisk Mobiltelefon International AB, hvis selskabet betaler tilladelsesprisen på 600.000 kroner. Det andet firma i auktionen var Dansk Beredskabskommunikation A/S, der driver SINE-nettet til beredskabets nye tetra-radioer. Mindsteprisen var 400.000 kroner. Dansk Beredskabskommunikation mente altså tilsyneladende, at licensen, der også kunne bruges til lokale radiosystemer til brug for eksempelvis taxaer og hjemmepleje, var ganske lidt værd.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere