Findeløn til IT-medarbejdere

IT-branchen er på mange måder for 90'erne, hvad reklamebranchen var for 80'erne - hurtig, smart og der hvor pengene er. Nu har nogle af medarbejderne i IT-branchen desuden fået en ekstra mulighed for at tjene penge: De skal finde nye kollegaer til sig selv. IT-firmaer har så svært ved at finde ansatte, at de udbetaler findeløn på op til 20.000 kroner.


Politiken nævner CSC Danmark og IBM som to af de firmaer, der er villige til give dusører for nye medarbejdere. Janne Østerdahl, der er personalechef i IBM udtaler til Politiken, at dusøren først bliver udbetalt, når man er sikker på, at den ansatte bliver i firmaet. Hun vurderer, at firmaet sparer penge på ordningen.


Mens IT-branchen klager over manglen på IT-medarbejdere, peger branchens fagforening på det paradoks, at firmaerne hellere vil bruge penge på dusører, end på oplæring af nye medarbejdere. Palle Eghjort, der er faglig konsulent hos fagforeningen PROSA mener, at pengene i stedet burde bruges til at oplære nogle af de nyuddannede, men arbejdsløse mennesker, der er i branchen.


- Hvis de virkelig ville profilere sig, burde de tage flere praktikanter og nyuddannede. Der findes masser af nyuddannede, der går arbejdsløse, udtaler Palle Eghjort til Politiken.


I perioden 1998 - 99 havde en IT-medarbejder i gennemsnit en lønstigning på 11 pct., mens danskerne generelt kun steg 4,4 pct. i løn i samme periode. 30.000 kroner om måneden er en normal månedsløn for en af de eftertragtede medarbejdere i IT-branchen.


(Kilde: Politiken)




    Brancheguiden
    Brancheguide logo
    Opdateres dagligt:
    Den største og
    mest komplette
    oversigt
    over danske
    it-virksomheder
    Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
    Alfapeople Nordic A/S
    Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

    Nøgletal og mere info om virksomheden
    Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

    Kommende events
    Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

    Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

    20. august 2024 | Læs mere


    Det Digitale Produktpas

    Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

    21. august 2024 | Læs mere


    Cyber Security Summit 2024

    På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

    27. august 2024 | Læs mere