Fremtidsplanerne for Mozilla har ændret sig

Mozilla.org har annonceret en kraftig ændring i deres fremtidige planer med Mozilla browseren, og det betyder, at Mozilla 1.4 højst sandsynligt bliver den sidste version af kæmpeprogrammet som vi kender det i dag.

Mozilla.org har annonceret en kraftig ændring i deres fremtidige planer med Mozilla browseren, og det betyder, at Mozilla 1.4 højst sandsynligt bliver den sidste version af kæmpeprogrammet som vi kender det i dag.

På Mozilla.org præsenteredes i dag et nyt udviklingskort (roadmap) for hvordan Mozilla vil udvikle sig i fremtiden.

Baseret på Gecko Runtime Environment (Gecko er selve kernen i Mozilla projektet) vil man i første omgang koncentrere udviklingen omkring to fritstående programmer - browseren "Phoenix" og post-programmet "Thunderbird" (baseret på den eksisterende, fritstående, Minotaur postklient).

Phoenix er en stand-alone browser uden de mange ekstrakomponenter, som findes i dagens Mozilla-browser, og den er derudover også væsentligt bedre skruet sammen.

Begge programmer vil som i dag benytte en XUL baseret brugergrænseflade. Det gør dem relativt platformsuafhænige, hvorved det også i fremtiden vil være muligt at udvikle til mange platforme på en gang.

Hvad der sker med de øvrige komponenter i Mozilla ligger ikke helt fast, men i det nys frigivne roadmap, understreges det, at hverken HTML editoren "Composer", kalendermodulet "Calendar" eller chat-modulet "ChatZilla" vil forsvinde.

Hvorvidt de vil blive selvstændige programmer med en XUL baseret brugergrænseflade og mulighed for at trække på Gecko, eller add-ons til de to hovedprogrammer, vil vise sig.

XUL står for "XML-based User Interface Language". XML står for "Extensible Markup Language" og er en veldefineret standard der udgør en vigtig del af Gecko Runtime Environment.

Ved at lave programmer der baserer deres grafiske brugerflade på XML sikrer man at det er let at flytte programmet fra en platform til en anden - med andre ord er programmer med en XUL brugerflade så noget mere platformsuafhængige end andre programmer.

En af hovedmændene bag XUL er i øvrigt David Hyatt, som nu arbejder på Apples Safari hold, og det er da også Hyatt, der startede Phoenix projektet - et projekt han stadigvæk arbejder på i sin fritid.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan bruger du aktivt AI til at styrke din cybersikkerhedsindsats

Kan AI styrke din cybersikkerhed og forebygge f.eks. ransomwareangreb? Ja – og endda særdeles effektivt! På denne konference kan du blive klogere på, hvordan du i praksis anvender AI til at styrke dit sikkerhedsniveau – og gøre cyberbeskyttelsen mere fleksibel.

27. november 2024 | Læs mere


Styrk din virksomhed med relevant, pålidelig og ansvarlig AI integration med SAP

Kom og få indsigt i, hvordan du bruger AI til at transformere og effektivisere dine arbejdsgange. Vi kigger nærmere på AI-assistenten Joule, der vil revolutionere måden, brugerne interagere med SAP’s forretningssystemer. Og så får du konkret viden om, hvordan du kommer i gang med at bruge AI til at booste din forretningsudvikling.

03. december 2024 | Læs mere


Fyr op under vækst med dataanalyse, AI og innovation

Hvor langt er den datadrevne virksomhed nået i praksis? Det kan du høre om fra virksomheder, som har foretaget transformationen. Du kommer også til at høre, hvordan de anvender AI i processen, hvilke mål de har nået, hvordan de har høstet gevinsterne og hvilke nyskabelser, der er på vej i horisonten.

04. december 2024 | Læs mere