Pladeselskaber skal finde nye måder at tjene penge

EU til musik- og filmindustrien: Skab nogle nye forretningsmodeller!

Piratkopiering gør livet svært for musik- og filmselskaber. Løsningen er at finde nye måder at tjene penge.

Det er et af budskaberne i en grønbog, et diskussionsdokument, om Europas kulturindustri som EU-Kommission i dag har åbnet for høring.

Pladeindustrien har i mange år været udfordret af nye måder at lytte til musik på end blot de traditionelle, CD, LP'er og lignende musikmedier, som forbrugeren skulle købe i en butik. Til gengæld har branchen haft vanskeligt ved at finde en ny måde at tjene penge på.

Men musikindustrien må tænke sig godt om og finde nye indtægtskilder, fortæller EU.

”…dele af indholdsindustrien, specielt industrien med indspillet indhold, er blevet hårdt ramt af piratkopiering og tab af salg af fysiske medier (CD, DVD), hvilket har skadet deres udvikling, sænket deres indtjeningsmuligheder og konsekvent begrænset deres potentiale for at skabe jobs og investeringer. Derfor må industrien udvikle nye og innovative modeller,” står der i den nye grønbog fra kulturkommissær Androulla Vassiliou.

Dokumentet lægger op til diskussion og viser EU-Kommissionens politik på et område. På baggrund af høringssvar kan EU-Kommissionen komme med en hvidbog og siden helt ny lovgivning på området.

Kulturindustrien i Europa er vigtig, fordi den giver arbejde til fem millioner europæere og står for 2,6 procent af unionens samlede værdiskabelse (BNP), skriver EU-Kommissionen.

Grønbogen kan ses som et vink med en vognstang til en musikindustri, der længe har haft problemer med at bevæge ud i nye områder. I Danmark har rettighedsorganisationen IFPI og musikerorganisationen KODA eksempelvist skændtes om, hvilken organisation der var skyld i, at en ny musiktjeneste, Spotify, ikke var på det danske marked.

EU-Kommissionen anerkender også, at det kan være svært for musikselskaberne at skabe nye penge, eftersom det ikke er sikkert, at de nye tjenester vil skabe den indkomst, som industrien har brug for.

”En forretningsmulighed for at reagere på disse strukturelle ændringer afhænger også i høj grad af firmaets størrelse og dets forhandlingsvægt vis-à-vis de nye digitale butikker,” står der blandt andet i grønbogen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, Aarhus: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

21. januar 2025 | Læs mere


Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, København: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

23. januar 2025 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling.

03. februar 2025 | Læs mere