Derfor crasher lufthavne og it-systemer:Opdatering fra Crowdstrike har ramt Microsofts systemer i hele verden

Danske pirater mødes med kæmpe erstatningskrav

156 danskere, som har delt filer på nettet via fildelingstjenesterne KaZaA og DC+, modtager i dag et brev fra AntiPiratGruppen, som kræver erstatning for ulovlighederne.

Som et led i en fælles europæisk indsats mod pirateri har Antipiratgruppen i dag udsendt breve med erstatningskrav til 156 danskere. Aktionen er særligt rettet mod dem, der benytter fildelingstjenesterne DC+ og KaZaa.

De 156 danskere har i gennemsnit gjort 4866 musiknumre og 55 film ulovligt tilgængelige over internettet. Erstatningskravene spænder fra 4032 kroner til 598.464 kroner, og i gennemsnit lyder kravet på 84.337 kroner. Kravenes størrelse er baseret på, hvor meget ulovligt kopieret materiale, AntiPiratGruppen mener at kunne dokumentere, at de 156 ligger inde med.

Lignende aktioner finder sted i England, Frankrig, Tyskland, Italien og Østrig, og det samlede antal erstatningskrav - inklusiv de danske - er 465.

»Ophavsretsloven er fuldstændig klar på dette område: At gøre musik og film tilgængeligt for andre på internettet uden at få tilladelse fra de involverede producenter og kunstnere er ulovligt. Det sidestilles med tyveri og kan i særligt grove tilfælde give fængselsstraf i op til seks år,« siger advokat for AntiPiratGruppen, Torben Steffensen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere