Ny rapport: Minimale besparelser i open source

Kontorprogrammer baseret på open source kan stort set det samme, som Microsofts tilsvarende. Men besparelsen er til gengæld kun på 3-4 procent, fastslår ny rapport fra Videnskabsministeriet.

Licens-udgifterne til Microsofts kontorpakker udgør så lille en andel af de samlede udgifter, at der næsten ikke er noget at hente for de offentlige myndigheder ved at skifte til open source. Det er konklusionen i en ny rapport lavet for Videnskabsministeriet.

Samlet kan er besparelsen blot 3-4 procent.

»Det er ikke noget, der redder statsbudgettet, men det er selvfølgelig op til den enkelte myndighed at beslutte om, man vil bruge open source-kontorpakkerne,« siger Mikkel Hemmingsen, vicedirektør, Videnskabsministeriet.

Samme funktionalitet
Rapporten bygger på brug af open source-software i seks offentlige institutioner og her viser erfaringerne, at open source-kontorpakken funktionsmæssigt kan det samme som Microsofts alternativ. Derfor bør den tages med i overvejelserne, når de offentlige institutioner vælger it.

En af få praktiske problemer med open source-programmerne oplevede man i Forbrugerstyrelsen, hvor der var problemer med at arbejde videre med store Excel-filer.

På nuværende benytter 97 procent af de offentlige institutioner Microsofts kontorpakker. En af forklaringerne på det er, at it-cheferne stadig ikke mener, at open source-programmerne er for umodne, og at der er mangel på leverandører og support.

Til januar debaterer Folketinget et forslag stillet af De Radikale om at samtlige offentlige it-systemer fremover skal være baseret på åbne standarder.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere