Artikel top billede

Naser Khader II afgået ved døden

Det er ikke helt let selv at styre sit liv på Facebook, når man er it-analfabet, må Naser Khader erkende.

"Jeg er it-analfabet."

Sådan siger en åbenhjertig Naser Khader, efter han de seneste uger har brugt en masse tid på at organisere sit digitale liv på Facebook. Først ved at lave en Naser Khader-klon på Facebook - og siden slette den igen.

Den konservative integrationsordfører, der næppe har en fremtid som it-ordfører foran sig, oprettede en profil på Facebook for to år siden, men løb allerede for et år siden ind i problemer. Han havde ramt loftet på 5000 venner, som almindelige brugere af Facebook maksimum må have.

 

Khader bestyrer selv profil

Naser Khader foretrak en almindelig bruger på Facebook for at bevare en ægte og intim profil. Derfor har han heller ikke ansat en assistent til at hjælpe sig med at styre Facebook-profilen.

"Folk opdager hurtigt, hvis man har en professionel til at skrive for sig, og så forsvinder de og bliver væk. Nu forleden anbefalede jeg også Abba-musicalen efter at have været inde og se den med min datter. Det kan man jo ikke, hvis man har en professionel til at skrive," siger Naser Khader til ComON.

 

1200 i kø til at blive venner

Det er bare ikke helt let, når man både er populær og it-analfabet, at indrette sig på den bedste måde på de sociale netværk. I løbet af et år havde Naser Khader samlet en venteliste på 1200 Facebook-brugere, der alle ønskede at være venner med den tidligere med-stifter af Ny Alliance.

Den ombejlede politiker havde også konstant problemer, når venneloftet forhindrede venner fra det virkelige liv, eksempelvis kolleger fra Christiansborg, i at blive venner med ham i den virtuelle verden.

"En måde at få dem ind på var at fjerne en eller to, der ikke har været aktive på siden og ikke havde deltaget i debatten," siger Naser Khader.

 

Skrev rundt til alle

Sådan har Naser Khader altså indrettet sig i et års tid. I julen tog Naser Khader dog en beslutning om at få lukket de 1200 på ventelisten ind i varmen. Han fortæller, at han havde set, at Den Skaldede Kok havde flere profiler, og han besluttede sig derfor for at oprette en ekstra profil, som han navngav "Naser Khader II". Den konservative politiker satte sig derefter ved tastaturet og sendte personlige beskeder til de 1200 personer på ventelisten om, at de skulle blive venner med den nye Naser Khader-profil, som han lovede at bruge lige så lang tid på som den originale.

"Det tog to dage at skrive til dem. Jeg syntes, at når folk havde forsøgt at blive venner, så var det, det mindste jeg kunne gøre," siger Naser Khader.

Efter en uge besluttede Naser Khader dog at tage livet af klonen igen, efter en person havde gjort ham opmærksom på, at Facebook i deres brugerbetingelser forbyder personer at have flere profiler.

 

Havde ikke styr på muligheder

"Jeg var ikke opmærksom på, at man kan oprette forskellige slags profiler," siger Naser Khader om, hvorfor han i første omgang ikke oprettede en såkaldt "side", hvor man kan have over 5000 fans.

I modsætning til statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) og oppositionsleder Helle Thorning-Schmidt har Naser Khader i øvrigt foretrukket en almindelig bruger og et lavt antal venner, siger han, fordi han ønsker at beholde den personlige, intime stil på Facebook.

"Jeg vil gerne have folk, som blander sig i debatten. Det er derfor, man har en Facebook-profil. Det er for at få afprøvet nogle synspunkter," siger Naser Khader.

 

Afviser spildtid

Naser Khader har dog nu indset, at drømmen om en lille, intim profil var umulig med så mange tilhængere og har derfor bedt sin sekretær om at oprette en Facebook-side, som han løbende vil begynde at bruge og så siden nedlægge sin originale profil. Også hans idé om sideløbende at skrive de samme beskeder på to profiler var ikke optimal, erkender han.

"Det er stenalderen, kan jeg godt se nu," siger han i dag.

Han afviser dog, at de mange timer ved tastaturet har været spildtid. Han siger med et glimt i øjet, at juleferien alligevel ikke er så vigtig for ham, eftersom han er muslim. Han mener dog også, at det var rigtigt af ham at skrive personlige beskeder til de mange på ventelisten, hvoraf en del svarede tilbage.

"De blev glade for at have fået en personlig besked, så jeg mener ikke, det var spildt," siger Naser Khader.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere