Cisco i samarbejde med Ungdomsskole

Cisco Systems Danmark har indgået samarbejde med ungdomsskolen RUSK i Herning om dette års store EDB-arrangement "Computers By Night" (CBN), der afholdes på Lind Skole, Kollundvej 15 i Lind, fra den 29 oktober kl. 18:00 til den 31 oktober kl. 18:00. Arrangementet, som de tidligere år har tiltrukket mere end 400 besøgende, forventes denne gang besøgt af 500 unge - alle i alderen 14-25 år.


Arrangementet løber over fulde 48 timer, hvor der bl.a. afholdes talentkonkurrencer i produktion af video, musikstykker samt billedbehandling. Desuden kåres der en vinder i nutidens spil, cola drikning samt pc kast. De unge mennesker, som kommer fra hele landet, medbringer selv deres EDB-udstyr og bliver koblet sammen i et gigantisk Cisco højhastighedsnetværk.


- Vi har længe brugt Cisco-produkter, hvilket har været yderst tilfredsstillende. Og da vi er en forening, som ikke har ret mange penge, har vi nu indgået en sponsoraftale med Cisco, forklarer Henrik Kastbjerg, driftskonsulent hos WM-data i Herning og arrangør af Computers By Night.


- Vi er meget positive over på denne direkte måde at kunne få de unge i tale, udtaler Søren Eismark, chef konsulent og ansvarlig for Cisco Networking Academy Program hos Cisco Systems Danmark.


- En nylig undersøgelse viser, at vi inden for de kommende år vil stå overfor et mærkbart underskud af uddannede netværksfolk. Det betyder, at Danmark risikerer at tabe terræn på IT-området, fordi der simpelthen ikke vil være tilstrækkeligt med kvalificerede folk til at få systemerne til at virke. Det gælder ikke bare kommercielle Internet-baserede muligheder som elektronisk handel, men også offentlige ydelser og services som f.eks. selvangivelse via Internet, og andre statslige, amtslige og kommunale ydelser og services, siger han.


Afdelingsforstander Jens Helveg Larsen, TietgenSkolen forklarer: - Ved at indgå samarbejde med Cisco om Cisco Networking Academy Prgram har vi opnået et attraktivt supplement til vore eksisterende IT-uddannelser; både på avanceret brugerniveau og på den 2¼-årige uddannelse til datamatiker.


Ifølge Jens Helveg Larsen, så står TietgenSkolen i forvejen stærkt inden for uddannelse i netværksteknologi. Eksempelvis tilbyder man fjernundervisning via Internet under betegnelsen @ventures i samarbejde med tre andre handelsskoler - Århus Købmandsskole, Aalborg Handels-skole og Lyngby Uddannelsescenter samt DR TV Åben. Også på dette område vil der kunne drages stor nytte af det nye samarbejde, idet de fire @ventures skoler som lokale akademier kan tilbyde en landsdækkende uddannelse af netværksfolk.


Bag arrangementet er et team på 12 personer i alderen 18-26 år, som er delt op i 3 hovedarrangører, 3 elektrikere, samt et kantinepersonale på 6 personer. Desuden deltager der 15 frivillige hjælpere.


Netværket, der arbejdes med under arrangementet, består af den nyeste Cisco-teknologi, 2Mbit Internet forbindelse samt nogle UNIX og Windows NT servere, til overvågning og styring af netværket.


Læs mere om arrangementet på www.cbn.dk.




    Brancheguiden
    Brancheguide logo
    Opdateres dagligt:
    Den største og
    mest komplette
    oversigt
    over danske
    it-virksomheder
    Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
    Despec Denmark A/S
    Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

    Nøgletal og mere info om virksomheden
    Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

    Kommende events
    Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

    Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

    18. september 2024 | Læs mere


    Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

    Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

    25. september 2024 | Læs mere


    NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

    Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

    26. september 2024 | Læs mere