DR dropper sin populæreste DAB-kanal

Trods talrige klager fra lyttere, så leverer DAB-radioen ikke længere DR Soft.

Forum på DR's hjemmeside vidner om den utilfredshed lytterne sidder tilbage med, efter at DR har besluttet at lukke for DAB-kanalen DR Soft, der er DR's populæreste digitale kanal. 2949 indlæg er der i øjeblikket skrevet, og det skorter ikke med forslag til, hvordan danskerne skal få DR Soft tilbage på DAB-frekvenserne.

En af opfordringerne lyder på at stile de utilfredse røster til generaldirektør Kenneth Plummer, radiodirektør Leif Lønsmann og radioudviklingschef Ole Mølgaard. De ivrige debattører har sågar fundet frem til mailadresser og mobilnumre på de tre herrer.

Men det får næppe nogen betydning. DR står fast ved beslutningen.

DR har tidligere lukket ned for DAB-kanaler, DR Erhverv og P4s DAB-version. Det skete for at give frekvensplads til Radio 100 FM og Skyradio. Dengang var der også protester, men Ole Mølgaard, radioudviklingschef hos DR, indrømmer, at klagerne denne gang har været noget mere kraftige.

»Denne gang sker lukningen af DAB-kanalen ikke for at give plads til andre aktører, men fordi at DR's opgave på DAB er, akkurat lige som på FM, at supplere og udfordre de kommercielle stationer med kulturpolitisk begrundede DR-alternativer indenfor alle genrer - også populærmusikken,« siger radiodirektør Leif Lønsmann.

Radioudviklingschef Ole Mølgaard bakker op om denne udtalelse.

»DR skal mere end de kommercielle stationer. Det er ikke nok for DR blot at være reklamefri. Vi skal adskille os fra andre medier, og det kan vi gøre på mange måder. Blandt andet ved at vælge musik med kant,« siger Ole Mølgaard til ComON.

Frekvensen der hidtil har indeholdt DR Soft byder i det næste stykke tid på Evergreen, R&B, Country og Modern Rock.

For de Soft-hungrende lyttere er der måske håb på vej. Ole Mølgaard afslører at der er en ny netradiokanal på vej.

»Vi arbejder i øjeblikket på at få sammensat indholdet til den nye netradiokanal, som vi forventer går i luften i løbet af foråret,« siger Ole Mølgaard til ComON.

Så selvom Gallups Lyttertal fra oktober 2005 viser at DR Soft ligger klart i spidsen på DAB radioen med 24.000 lyttere mod DR Boogie 13.000 og DR Rock 13.000, så er det ikke succeskriterie nok for DR. For dem handler det om indhold og ikke lyttertal.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere