Artikel top billede

Apple-ikon gør storage så hurtig som RAM

Det amerikanske firma Fusion IO udfordrer de etablerede storage-giganter med lynhurtige SSD'er. Steve Wozniak er firmaets chefudvikler.

Det lille amerikanske firma Fusion-io forsøger nu at udfordre de store etablerede storage-giganter som EMC – og selskabet forbereder en børsnotering som kan fylde kassen med op til en milliard kroner.

Der er flere grunde til, at det er interessant at kigge på Fusion-io. En af dem er, at firmaet har hyret Apple-medstifteren Steve Wozniak som sin ”chief scientist”.

En anden grund er, at firmaet allerede har modtaget mere end en halv milliard kroner i kapital fra Michael Dell, koreanske Samsung og venture-selskabet Accel.

Det bliver ikke mindre interessant af, at Fusion-ios største kunde er Facebook, som repræsenterer omkring 10 pct. af firmaets samlede salg.

Fusion-io og Facebook deles også om flere af de samme investorer – herunder Marc Andreessen, der udviklede den oprindelige Netscape-browser.

Men hvad er det så, der har tiltrukket alle de store navne til Fusion-io? Firmaet har udviklet en Flash-baseret hukommelses-enhed kaldet ioDrive (Duo) som sættes direkte i en PCI Express indstikplads i serveren. Dermed slipper man uden om de traditionelle flaskehalse, som bremser SSD'er.

Fusion-io er i dag i stand til at presse helt op til 1,28 TB MLC NAND Flash-hukommelse ned på et enkelt PCI Express kort – og det kører med en hastighed, der er langt højere end for normale SSD'er. For slet ikke at tale om magnetiske harddiske.

"Etablerede firmaer går efter kendte markeder. Vi har skabt et nyt marked, og dette marked handler om storage der kører lige så hurtigt som hukommelse," siger David Flynn, chef for Fusion-io, i et interview med Reuters.

Det lille selskab har fokuseret sit udviklingsarbejde på at overvinde flaskehalsene i server-systemerne – og har dermed udfordret de etablerede storage-giganter som EMC. Men det kræver også dybe lommer.

Hvis Fusion-io kan gennemføre en vellykket børsnotering, så har man formentlig mere end rigelig kapital til at videreudvikle sin teknologi. Det tætte samarbejde med Facebook kan vise sig at være en meget stor fordel for Fusion-io – den enorme vækst som Facebook har haft afspejler sig også i forventninger til Fusion-io.

Det er dog usikkert om Facebook fortsat vil anvende lagersystemerne fra Fusion-io. I øjeblikket bruger Facebook kun Fusion-ios produkter i to af sine datacentre, og det ene af disse pilotprojekter slutter i denne måned.

Dertil kommer, at Facebook måske ikke egner sig som case for andre virksomheder. Facebook har valgt at gå sine egne veje når det gælder it-miljøer. Senest har Facebook valgt at vende ryggen til virtualisering, som ellers er den helt store trend, og i stedet satse på mikroservere fra Intel.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere