Artikel top billede

Windows 7 overhaler Vista med hjælp fra piratkopiering

Erhvervslivet vil snart sætte yderligere gang i salget.

Windows 7 fik en væsentlig mere positiv modtagelse end forgængeren Vista. Derfor er det ikke mærkeligt, at opkomlingen nu har lagt sig foran Windows Vista.

Det fremgår af tallene fra Statcounter.com fra juli. Billedet øverst viser de globale markedsandele for operativsystemer.

Windows 7 opnår snart en andel på 20 procent, og da Vistas popularitet er dalet til circa 18 procent, så betyder det, at Windows 7 for første gang i sin levetid overhaler Vista. Windows 7 kom til verden sidste efterår.

Dykker man dybere i tallene, så finder man dog ud af, at Windows 7 ikke har overhalet Vista på alle markeder. Hverken i Europa eller i USA har Windows7 overhalet sin forgænger. Det har det nye styresystem til gengæld i både Afrika og Asien. To markeder der er kendt for en udbredt pirakopiering af software.

Trods den mulige piratkopiering, så har Microsoft tidligere hævdet, at netop Windows 7 er det hurtigst sælgende operativsystem i firmaets historie.

Erhvervssalget er ikke begyndt endnu
Salget skal ses i lyset af, at Microsoft endnu ikke har frigivet en officiel service pack til det nyeste styresystem. Historisk set er det først ved frigivelsen af denne, at større virksomheder vælger at migrere fra ét styresystem til et andet. I øjeblikket er der kun en beta-udgave af service pack 1 tilgængelig. Når SP1 udgives senere på året, kan man derfor forvente en yderligere stigning i salgskurven.

Men Windows 7 har stadig en konkurrent foran sig. Windows XP. Det aldrende styresystems markedsandel falder fra måned til måned, men det har stadig circa 55 procent af markedet.

De globale tal passer også med udvikingen i Danmark. Ifølge Foreningen af Danske Interaktive Medier, FDIM, er både Windows XP og Windows Vistas udbredelse faldende. Windows 7 er dog stadig henvist til en tredjeplads.




IT-JOB

Politiets Efterretningstjeneste

DevOps softwareudviklere til PET

Politiets Efterretningstjeneste

Bliv AD-specialist hos PET

Netcompany A/S

IT Consultant
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere