Sådan vil Nokia Ovi Store overgå Apples succes

Apple har haft enorm succes med App Store det sidste års tid. Nokia vil ikke bare kopiere succesen, men forbedre konceptet med personlige forslag til hvert enkelt bruger.

ComONs søstermagsasin Mobil har mødt George Linardos, vice president hos Nokia og ansvarlig for program- og spilbutikken Ovi Store - Nokias pendant til Aplles App Store.

På mange måder ligner Ovi Store en tro kopi af Apples programbutik. Business-casen er den samme; 70 procent af indtægterne går til udvikleren, mens Nokia stikker de sidste 30 procent i lommen (efter moms og transaktionsomkostninger er trukket fra). Programmerne sorteres på samme måde på lister med små ikoner og brugerkarakter ved hvert program:

"Det, som gør vores butik speciel er, at vi ikke bare sorterer programmer i lister efter mest populære programmer, vi giver alle brugere mere personlige tips til programmer og tjenester, forklarer George Linardos.

Som eksempel viser han, hvordan det kan se ud, når en bruger stiger af flyet i Barcelona og starter sin Nokia N97. Øverst på listen over programmer havner da et spansk leksikon, rejserguider til Barcelona med mere.

Højt på listen lander også programmer, som vennerne har hentet ned, forklarer George Linardos. På et program på listen vises et lille ikon med et ansigt. Det betyder, at en ven har hentet programmet ned.

Klikker man på programmet, kan man også klikke på selve vennens navn og få hele listen med de programmer, vennen har hentet ned:

"Det her kan man selvfølgelig slå fra. Men den yngre generation er positive over for det, at de kan se, hvad vennerne kan lide," forklarer George Linardos.

Ovi Store lærer også, hvilke typer programmer og mediatjenester, man kan lide.

Henter man for eksempel sportsapplikationer eller tetris-lignende spil, kan man få flere lignende applikationer langt oppe på listen. Man kan også søge manuelt efter programmer, og under "indstillinger" kan man selv indstille et filter, så man får bestemte typer applikationer øverst på listen.

Ovi Store lanceres til maj og bliver i første omgang præinstalleret på den nye Nokia N97, men den ville også kunne hentes ned til cirka 50 millioner Nokia-telefoner over hele verden - for eksempel alle nyere Nokia-mobiler.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktur

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere