Artikel top billede

ComON har prøvet Kinect:: Så god er Microsofts nye spilteknologi

Kinect forvandler dig til controlleren og giver både et smil på læben og sved på panden.

LOS ANGELES: Microsofts kommende bevægelsesfølsomme styring til Xbox 360, Kinect, er sjovt, imponerende og føles til tider helt magisk, men den er ikke rettet mod hardcore gamere og teknologien trænger stadigvæk til at blive finpudset.

Det er det umiddelbare indtryk efter at have leget et par timer med Kinect på dette års E3-messe i Los Angeles. Kinect benytter et avanceret kamera til at holde øje med dine bevægelser, ansigtsudtryk og dit kropssprog og forvandler så at sige dig til controlleren. Der er en indbygget mikrofon, så du kan bruge stemmekommandoer, og hele ideen er, at du ikke behøver at tænke på knapper på gamepads og fjernbetjeninger.
 

Systemet genkender dig
Det betyder, at du kan du kan logge på Xbox Live ved blot at stille dig ind foran sensoren, og navigere rundt i menuen med hænderne som var du med i en science-fiction-film. På nogle områder virker teknologien stadigvæk forholdsvis ung og grov i kanterne; systemet er meget fintfølende overfor dine bevægelser, men du skal eksempelvis ikke trykke ud i luften med hånden for at træffe et valg, i stedet skal du holde hånden stille i en tre til fem sekunder for på den måde at vise systemet, hvad du egentlig vil. Det føles faktisk en anelse unaturligt og vi spekulerer, hvor mange der vil finde pausen mærkelig og irriterende.

Der vil være 15 forskellige spil klar når Kinect finder vej til de danske butikshylder en gang i november. Vi havde mulighed for at prøve en håndfuld af dem, og det er tydeligt at Microsoft ikke går efter de almindelige gamere, der indtil nu har købet firmaets Xbox 360-konsol til at spille spil som Gears of War og Halo. I stedet er Kinect rettet mod vores kærester, forældre og det helt unge publikum. Spillene er meget enkle og ligetil, og opfordrer til at du spiller dem sammen med andre, eksempelvis når du får venner og familie på besøg. Sagt på en anden måde: Kinect føles som en slags avanceret Wii, hvor du slipper for at have en controller i hånden og kan bruge hele kroppen.
 

Det er sjovt
Det vigtigste er dog om det er sjovt, og her kan er svaret dejlig ukompliceret: Ja! Det er svært ikke at få et smil på læben, og sved på panden, når du prøver kræfter med eksempelvis Kinect Joy Ride, hvor du skal holde et virtuelt rat ude i luften og bruge din krop til at give hastighedsboost og lave stunts. Vi havde det dog også sjovt med Kinect Sports Bowling, hvor du skal holde armen ud til siden for at tage en bowlingkugle og derefter sende den ned af banen. Kinect holder øje med hvordan du står, din hånd og om du vrider i håndleddet, og hvis du ikke koncentrere dig, så kan du kaste en kugle ind på nabobanen eller smadre gulvet.

Det mest lovende lanceringsspil er Dance Central fra Harmonix, skaberne af Rock Band. Her skal du efterligne dansetrin på skærmen og gøre det i den rigtige rytme. Det er sjovt, gør god brug af teknologien og ser faktisk ud til at kunne holde løftet om at lære dig mere end 600 rigtige dansetrin og over 90 rutiner.

Det yngre publikum vil uden tvivl forelske sig i spillet Kinectimals, hvor du skal tage dig af et virtuelt kæledyr. Her sigter Microsoft efter de små pigehjerter ved at puste liv i seriøst nuttede hvalpe og killinger fra truede dyrearter som tigre og leoparder. Kæledyret kommer hen og slikker skærmen når spillet starter og du kan nusse og kæle den ved at række hænderne frem og klø den bag øret. Du kan lære dit Kinectimal en masse tricks, lege med det og give det kommandoer. Vi prøvede eksempelvis at ligge os stille ned på gulvet og vores kæledyr på skærmen besluttede sig så også for at spille død. Det er uimodståeligt og bliver helt sikkert et hit.
 

Også til film, musik og videochat
Kinect har også et stort potentiale til helt almindelig hjemmeunderholdning. Det føles superfedt at bladre i et filmkatalog eller musiksamlingen med dine hænder, og du kan endda styre volumen eller springe frem og tilbage i filmen ved at bruge håndkommandoer ude i luften. Du kan også give talekommandoer til din Xbox 360 og bruge det indbyggede kamera til at starte en videochat med andre Kinect-brugere eller venner og bekendte på Windows Live Messenger-neværket.

Nu hvor Microsoft også har lanceret en ny, mindre Xbox 360-model, der angiveligt er musestille, så kunne det godt se ud som om, at firmaet har en rigtig effektiv trojansk hest til at dominere al underholdning i stuen.

 

 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere