Dansk teknologi kobler vaskemaskinen på nettet

Danske Nabto har udviklet en ny web-protokol, der skal gøre det lettere at forbinde alle slags maskiner med nettet.

Drømmen om ”ubiquitous computing” hvor alle typer af enheder er koblet på nettet er måske rykket et stykke nærmere med en ny danskudviklet internet-protokol fra det århusianske firma Nabto. Den nye teknologi skal gøre det muligt at få web-adgang til alt fra vaskemaskiner til blodtryksmålere.

Det danske firma har søgt om patent på sin nabto:// protokol, der angiveligt kombinerer det bedste fra VoIP og http. Den sammenlignes med en almindelig VoIP enhed, hvor folk kan kontakte dig på et specifikt telefonnummer, uanset din ip-adresse eller firewall-konfiguration.

På samme måde skal nabto:// protokollen gøre det muligt at få kontakt med et internet-opkoblet apparat med integreret 8- eller 16-bit-controller gennem et grafisk interface i browseren, hvor man f.eks. kan tænde og slukke for vaskemaskinen eller se status.

Der er typisk ikke meget lagerplads i denne form for embedded devices, og Nabto fortæller at teknologien kan gøre det muligt for en webserver på helt ned til 953 bytes at overføre grafik og HTML til browseren.

Den danske teknologi skal udgøre et alternativ til 3G eller GSM-opkobling og fjerne behovet for routere eller gateways, fordi der er direkte netadgang til den enkelte enhed.

Protokollen skal demonstreres på Embedded Systems Conference i San Jose i slutningen af april.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere