F-secure afslører phishing-site i København

F-Secure afslører københavnsk phising-site.
Et Paypal phishing site blev indtil i går drevet fra midten af København.

Webadressen Servicecenter-us-eu.dk blev registreret for tre uger siden af en mand bosidende i Skindergade i centrum af København.

Indtil i går forsøgte sitet at fremstå som et Paypal-site, men var i virkeligheden et stykke dansk, men ikke særligt sofistikeret phishing.

På sitet blev man blandt andet bedt om samtlige kreiditkort-data, faders, moders, og ægtefællens personoplysninger, samt passwords og passwordhuskere. Det er så mange forskellige fortrolige oplysninger, at det formenligt kun er de mindst skarpsindige, der har ladet sig tage ved næsen.

Bagmanden havde blandt andet forsøgt at narre folk til et besøg ved hjælp af links og henvisninger fra andre, tilsyneladende seriøse sider, fortæller sikkerhedsfirmaet F-Secure Danmark.

»Man bliver overrasket, når man ser, hvem det er, der driver og ejer disse Phishing-sites. Hvor man måske troede, at det var kriminelle bander, der stod bag - kan man nu se at helt almindelige mennesker - måske din nabo kan være både ejer og driver af disse sites. Selvfølgelig kan en hjemmeside, du ejer, blive hacket uden du ved det - men hvis din hjemmeside bliver hacket, uden at du reagerer, fordi du ikke holder øje med den - har du også selv et ansvar,« påpeger Michael Dahl i F-Secure Danmark.

Firmat har detaljerede oplysninger om det danske phishing-site på denne adresse:

http://www.f-secure.com/weblog/




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktur

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere