Massivt overarbejde blandt statslige it-ansatte

Nye arbejdstidsregler skal sætte en stopper for omfattende overarbejde blandt statens it-medarbejdere.

Ifølge fagforeningen HK/Sam-data har det samlede overarbejde for de 1.100 it-medarbejdere i staten en værdi på omkring ni millioner kroner om året. Det er otte gange mere overarbejde end blandt kontorfunktionærerne - og fagforeningen mener, at det reelle tal er meget større. En stor del af overarbejdet afspadseres og registreres derfor ikke nogen steder.

»Jeg vil tro, at det overarbejde, der registreres kun svarer til 1/3 af det overarbejde, der rent faktisk er. Vi har set en klar tendens til, at it-medarbejdere bliver slidt ned af overarbejde, og der er mange eksempler på medlemmer, som ligefrem arbejder dobbelt tid,« siger Pia Brade, medlem af Sam-datas landsbestyrelse.

Et nyt sæt arbejdstidsregler der træder i kraft den 1. oktober 2006 skal sætte en stopper for det massive overarbejde. Med de nye regler bliver der mere registrering og overvågning af overarbejdet, og arbejdsgiveren tvinges til at betale for den ekstra tid, hvis man ikke har haft mulighed for at afspadsere inden for tre måneder.

Fagforeningen mener at det omfattende overarbejde blandt de it-ansatte skyldes, at regeringen ikke ønsker at ansætte flere i den offentlige sektor.

»Regnestykket er ikke rentabelt. Det er i virkeligheden meget dyrere at sende så mange på overarbejde end at ansætte nogle flere og planlægge opgaverne bedre,« siger Pia Brade.




IT-JOB

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Senior Test Manager

Arbejdernes Landsbank

Data Engineer til Dataplatform

Danske Commodities A/S

Procurement manager
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere