Professor Warwick fra Reading University begyndte at være forsøgskanin for sine egne eksperimenter sidste år, hvor han fik en chip opereret ind i armen, hvorefter en computer kunne følge hans bevægelser rundt på universitetet.
Efter sidste års succes, vil han nu have computeren forbundet til sit nervesystem. Planen er, at hans bevægelser vil få chippen til at sende de relevante oplysninger til hjernen, der skal bringe dem videre til en computer. Derefter vil computeren sende signaler for at tjekke, om professoren bevæger sig. Næste skridt vil være at få computeren til at styre hans følelser.
Warwick udtaler til BBC, at han udførte sidste års eksperiment for at belyse nogle af de farer, der er forbundet til den nye teknologi, hvis grænser hele tiden skubbes længere og længere ud.
Siliciumchips bruges allerede til at holde styr på kæledyr. På den måde kan man finde dem igen, hvis de er løbet væk samt se, om de er vaccineret.
Den type chip, som Warwick sidste år fik indopereret, er imidlertid mere kompliceret end dem, der bruges til dyr. Hans chip kunne bl.a. også sørge for, at lyset blev tændt, når han bevægede sig rundt i universitetsbygningen.
Mennesker i tæt interaktion med computere er også temaet i David Cronenbergs nyeste film "eXistenZ". Her er teknologien udviklet i en grad der gør den særdeles "virkelig". For at spille computerspillet "eXtistenZ" skal spillerne have installeret en "bio port" - en chip, der skydes ind i bunden af ryggen på spilleren. Spillerne forbindes så direkte til computeren, som er en yderst organisk sag, via ledninger der puttes ind i hullet i ryggen.
Computeren tager dermed fuldstændigt over, og personen kan nu færdes frit sammen med de andre spillere i en imaginær verden, mens den fysiske krop efterlades tilbage i en sovende tilstand.
Warwicks forsøg er ikke helt så langt fremme som filmen, men er de første spæde skridt mod en sammensmeltning af menneske og computer - med alt hvad det kan medføre...
(Kilde: BBC)