Computeren overtager kroppen

Professor Warwick fra Reading University begyndte at være forsøgskanin for sine egne eksperimenter sidste år, hvor han fik en chip opereret ind i armen, hvorefter en computer kunne følge hans bevægelser rundt på universitetet.


Efter sidste års succes, vil han nu have computeren forbundet til sit nervesystem. Planen er, at hans bevægelser vil få chippen til at sende de relevante oplysninger til hjernen, der skal bringe dem videre til en computer. Derefter vil computeren sende signaler for at tjekke, om professoren bevæger sig. Næste skridt vil være at få computeren til at styre hans følelser.


Warwick udtaler til BBC, at han udførte sidste års eksperiment for at belyse nogle af de farer, der er forbundet til den nye teknologi, hvis grænser hele tiden skubbes længere og længere ud.


Siliciumchips bruges allerede til at holde styr på kæledyr. På den måde kan man finde dem igen, hvis de er løbet væk samt se, om de er vaccineret.


Den type chip, som Warwick sidste år fik indopereret, er imidlertid mere kompliceret end dem, der bruges til dyr. Hans chip kunne bl.a. også sørge for, at lyset blev tændt, når han bevægede sig rundt i universitetsbygningen.


Mennesker i tæt interaktion med computere er også temaet i David Cronenbergs nyeste film "eXistenZ". Her er teknologien udviklet i en grad der gør den særdeles "virkelig". For at spille computerspillet "eXtistenZ" skal spillerne have installeret en "bio port" - en chip, der skydes ind i bunden af ryggen på spilleren. Spillerne forbindes så direkte til computeren, som er en yderst organisk sag, via ledninger der puttes ind i hullet i ryggen.


Computeren tager dermed fuldstændigt over, og personen kan nu færdes frit sammen med de andre spillere i en imaginær verden, mens den fysiske krop efterlades tilbage i en sovende tilstand.


Warwicks forsøg er ikke helt så langt fremme som filmen, men er de første spæde skridt mod en sammensmeltning af menneske og computer - med alt hvad det kan medføre...


(Kilde: BBC)




    Brancheguiden
    Brancheguide logo
    Opdateres dagligt:
    Den største og
    mest komplette
    oversigt
    over danske
    it-virksomheder
    Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
    Hewlett-Packard ApS
    Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

    Nøgletal og mere info om virksomheden
    Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

    Kommende events
    Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

    På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

    04. september 2024 | Læs mere


    Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

    For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

    18. september 2024 | Læs mere


    Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

    Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

    25. september 2024 | Læs mere