ComOFF: Jordens undergang på webcam

Jordens forventede undergang blev alligevel ikke til noget i denne uge. Eller gjorde den?

Dybt under Jura-bjergene mellem Schweiz og Frankrig startede et stort videnskabeligt eksperiment i denne uge. Den gigantiske Large Hadron Collider skal bringe forskerne tættere på opklaringen af universets mysterier ved at forvandle Jorden til et sort hul.

Nå nej, måske ikke helt, men der er ihvertfald tale om to proton-stråler, der kolliderer tæt ved lysets hastighed og skaber temperaturer, der er mere end 100.000 gange varmere end Solens kerne. Og det lyder jo ikke helt betryggende.

Det underjordiske anlæg bliver også kaldt Dommedagsmaskinen, for skeptikere frygter, at eksperimentet vil skabe et sort hul eller på andre måder sætte gang i en kædereaktion, som vil føre til Jordens undergang.

Det skete vist nok ikke i denne uge - blandt andet fordi anlægget endnu ikke kører ved fuld kraft - men derfor kan du jo godt lave et lidt sjov med dine venner og kolleger. Prøv f.eks. at sende dem et link til denne side, som viser to webcams med direkte video fra CERN. Og hold øje med deres reaktion, når de røde lamper begynder at blinke ...




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere