Artikel top billede

Microsofts nye mobil-OS er i en klasse for sig

Windows Phone 7 series overbeviser med helt ny og superenkel brugergrænseflade.

Det kan næsten ikke kaldes en opgradering når Microsoft nu skifter Windows Mobile 6.x ud med Windows Phone 7 Series. Selskabet har skrottet stort alt i det gamle mobil-OS og i stedet skabt en helt ny, og ifølge de første indtryk meget enkel og overbevisende brugergrænseflade.

Der var flere overraskelser, da systemet blev præsenteret i eftermiddag på Mobile World Congress i Barcelona. Den første er, i hvor høj grad Microsoft har skrottet det gamle OS og gennemgående fornyet styresystemet.

En anden interessant detalje handler om, at Microsoft går helt nye veje hvad angår hardware-krav.

Windows Phone 7 Series medfører langt strengere og ensartede hardware-krav end man er vant til fra de gamle Windows Mobile-versioner. Blandt andet vil Microsoft sørge for, at alle mobiler med det nye styresystem er kraftfulde og ensartede. Det betyder blandt andet, at de alle vil have store kapacitive touch-skærme med høj opløsning og multi-touch. Alle modellerne vil også have tre knapper på fronten: Start, søg og tilbage.

Startskærmen har også fået et helt nyt udseende. Den består af bokse, der opdateres løbende over nettet. Man kan for eksempel have personer, der løbende får deres status og billede opdateret direkte på startskærmen. Man kan også tilføje for eksempel billeder eller en Xbox Live-boks direkte på startskærmen.

Hele brugerfladen minder en del om Zunes brugerflade i udseendet, mens den kendte kalender- og Outlook-funktionalitet fra Windows Mobile skulle være bibeholdt. Noget nyt i brugerfladen er barer, der kan trækkes op fra bunden, som tilbyder en flere valgmuligheder i de enkelte programmer.

Ingen falske 3D-effekter

Mange af de allerførste meldinger på pressekonferencen i Barcelona var generelt positive overfor den nye brugerflade.

”Der er ingen farvegradueringer i ikonerne, ingen falske 3D-effekter eller skyggevirkninger, ingen overfyldte baggrunde (faktiske ingen baggrunde overhovedet), og meget lidt visuelt pynt ud over en ren, enkel typografi og animering af overgange. Dette OS ligner intet andet på markedet, og vi mener, at det er til dets fordel. Man kunne måske nok bruge lidt flere informationer I enkelte skærmbilleder, og vi mangler stadig at se, hvordan systemet vil tackle sådanne ting som notifications. Men designet på dette interface er helt sikkert i en klasse for sig,” skriver for eksempel Engadgets chefredaktør Joshua Topolsky.

Windows Phone 7 Series finder selv ud af, hvis tekst egentlig er telefonnumre eller adresser. Hvis det for eksempel er en adresse, kan man trykke på den, og derved bringes man ind i Bing Maps, som også understøtter multi-touch.

Noget nyt er noget, Mirosoft kalder for hubs, eller centre på dansk, der er steder i mobilen, hvor alt af en bestemt type indhold er samlet.

Den først er People Hub. Det samler al information om ens kontakter fra blandt andet Facebook og Windows Live. Herinde kan man så holde øje med alle ens kontakter og hurtigt se de nyeste opdatering.

Den næste hedder Pictures Hub. Den opdaterer også automatisk over nettet, og kan hente billeder fra for eksempel Facebook, mens billeder kan arrangeres efter blandt andet dato og personer, billederne er fra.

Microsoft har naturligvis heller ikke glemt Office, der har sin egen Office Hub, hvor alle ens dokumenter er organiseret.

Music & Video Hub er stedet, hvor alle ens sange og video er samlet. Zune-tjenesten vil være integreret i alle Windows Phone 7-mobiler, der vil synkronisere musik, som man kender det fra Zune.

Den sidste såkaldte hub er Games Hub. Den integrerer direkte med Xbox Live, så man kan se sine venners og modspilleres detaljer direkte på mobilen.

Microsoft har over for ComONs søsterblad Mobil.nu afsløret, at det nye mobile styresystem først kommer til efteråret.

 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere