Derfor crasher lufthavne og it-systemer:Opdatering fra Crowdstrike har ramt Microsofts systemer i hele verden

Holstebros it-chef sendte million-indkøb gennem sit eget firma

It-souschefen i Holstebro kommune scorede 90.000 kroner, da hans private firma agerede 'mellemmand' på en kontrakt til kommunnen. På et år har souschefens firma leveret it-varer for 2,7 millioner kroner til kommunen.

Daværende souschef i it-afdelingen i Holstebro Kommunen, Torben Dreyer, indkasserede uden større besvær 90.000 kroner til sit private firma, da kommunen skulle hyre it-vejledere til at teste skolernes it-programmer.

Det skriver Dagbladet Holstebro-Struer i dag.

It-vejlederne arbejdede ialt 513 timer for kommunens it-afdeling. Alligevel fik de deres løn udbetalt fra Torben Dreyer og sønnen Lasse Dreyers firma Europaz Agency ApS.

Lønnen til it-vejlederne blev aftalt til 500 kroner i timen, hvilket svarede til vejledernes overenskomst. Men da Holstebro Kommune fik regningen, lød den på 750 kroner i timen for 513 timer. Dermed har Torben Dreyers firma skrabet 90.000 kroner ind.

Allerede den 30. juni anmeldte Holstebro kommune den daværende it-chef Jens Georg Kristensen og souschef Torben Dreyer til politiet som følge af det forhold, at kommunen under deres ledelse havde fået flere it-leverancer fra Europaz Agency.

ComON har bedt om aktindsigt i sagen. Af Kommunens indkøbsbilag fremgår det, at man har indkøbt it-varer og tjensteydelser fra Europaz Agency ApS for en samlet sum af knap 2,7 millioner kroner alene i det sidste år.

På Rådhuset er kommunaldirektør Lars Møller overrasket over at kommunens egne it-vejledere har været hyret gennem souschefens private firma.

»Det er yderst overraskende, at nogle kan handle på denne måde,« siger kommunaldirektøren til Dagbladet Holstebro-Struer.

Han tilføjer, at der efterhånden kke er meget, der kan overraske ham i sagen.

Ifølge selskabets seneste regnskab har Europaz Agency ApS angivet sine hovedaktiviteter som værende agent- og booking-virksomhed for DJ's, shows, dansere, bands med flere samt formidling af kontakt mellem udøvere og modtagere.

Ifølge Dagbladet Holstebro-Struer har det ikke været muligt at træffe de to nu forhenværende chefer for en kommentar.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere