Mange usikkerheder i HTML5

Vi skal have lukket hullerne, siger ENISA, der står klar med 13 tilpasninger af HTML5.

HTML5 er det næste naturlige skridt for internettet, men inden vi tager skridtet, skal vi tænke os om.

Det mener EUs agentur for cybersikkerhed ENISA.

ENISA har i en større rapport fundet, hvad de kalder for 50 usikkerheder i den kommende webstandard.

“Mange af specifikationerne er på et "point of no return". Vi har muligheden for at tænke sikkerhed med ind i teknologien fra starten, så vi ikke skal lappe på den efterfølgende. Det er en unik mulighed for at lave "security by design"," siger Giles Hogben, der har været medforfatter på rapporten. 

ENISA mener, at der er for eksempel er sikkerhedsbrister i forhold til den data, der kan sendes i formularer. ENISA er også bekymret for flere funktioner i HTML5, der ikke er dokumenteret grundigt nok, og derfor kan lede til fejl. Et andet punkt er potentielle konflikter mellem browseren og operativsystemernes permission management.

Raporten kan hentes i sin helhed her (PDF).

"En vigtig konklusion i rapporten er, at vi fandt markant færre usikkerheder i de specifikationer, som allerede har været igennem et sikkerhedseftersyn. Det understreger vigtigheden i at være grundige," siger Marnix Dekker, der også har været med til at lave rapporten.

W3C, der står for den endelige webstandard, har opmærksomme på rapporten og opfordrer ENISA til at kontakte og informere de respektive arbejdsgrupper i W3C, så de kan tage tankerne med i det videre arbejde.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere