Lene Espersen skal mægle i telestrid

Justitsminister Lene Espersen skal nu mægle i striden mellem Konkurrencestyrelsen og IT- og Telestyrelsen om hvem der fastlægger længden af bindingsperioder på mobilabonnementer.

Striden om hvilken offentlig myndighed der bestemmer hvad på teleområdet er nu kørt så meget i hårdknude, at justitsminister Lene Espersen og hendes ministerium skal trække en streg i sandet.

Det er Konkurrencestyrelsen og IT- og Telestyrelsen, der i over en måned har kæmpet om hvem det er, der bestemmer hvor lang tid teleselskaberne har lov til at binde kunderne til et mobilabonnement. Nu har de to ansvarlige ministre, videnskabsminister Helge Sander og økonomi- og erhvervsminister Bendt Bendtsen, opgivet at gyde olien på vandene mellem de to styrelser og i stedet bedt Bendtsens partifælle Lene Espersen om at agere overdommer.

Jyllands-Posten erfarer således, at justitsministeren ventes at være klar med en afgørelse i starten af november.

Striden blussede op, da Konkurrencestyrelsen i starten af september gav teleselskabet 3 lov til at binde sine kunder i 12 måneder mod de normale seks måneder. I videnskabsministeriet og IT- og Telestyrelsen var man slet ikke orienteret om Konkurrencestyrelsens træk og var derfor fuldstændig mundlamme i de første par dage efter Konkurrencestyrelsens afgørelse.

Efter at have sundet sig kom videnskabsminister Helge Sander sin forsmåede styrelse til undsætning og samlede bred politisk opbakning til at bindingsperioden fortsat skal være seks måneder.

Det træk er man tilsyneladende ikke enige i hos Konkurrencestyrelsen, og derfor er sagen nu havnet på Lene Espersens bord.

Det er i øvrigt ikke første gang at Konkurrencestyrelsen og IT- og Telestyrelsen er på kant med hinanden. I foråret blev IT- og Telestyrelsen meget fornærmede over at Konkurrencestyrelsen tog teleområdet med i sin årlige konkurrenceredegørelse. Den sag blev efter sigende bilagt på et møde mellem Helge Sander og Bendt Bendtsen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere