Test: Lockdown2000

Programmet ser imponerende ud og lover godt. Det syntes at indeholde en række gode features. Herunder Nuke Protection, Auto Trojan scan, Autotrace, whois og en oversigt over de shares som befinder sig på netværket.

Installationen af Lockdown2000 forløber uden problemer. Vi blander os stort set ikke i forløbet og på kort tid er LD2000 oppe og køre. LD2000 har i hovedmenuen indbygget en automatisk update funktion.


Derudover indeholder LD2000 en database med mere end 570 trojanske heste. Når en person forsøger adgang til port 12345 (Netbus) advarer programmet om dette forsøg og tilbyder at lave en traceroute. Det betyder, at den enkelte bruger nemmere kan anmelde såkaldte portscanningen til de rette myndigheder, men funktionen er derudover ikke specielt anvendelig.

Logfilen gemmes som currentdate.log i den mappe hvor LD2000 er installeret. Den bliver gemt i cleartext og kan uden problemer slettes.


Lockdown2000 er ifølge producenterne en firewall. Men umiddelbart syntes programmet snarere at være en anti trojan/attack suite.


Vores test er da også tydelig i bedømmelsen: Lockdown2000 er IKKE en firewall. Programmet befinder sig i applikationsniveau og modtager alle informationer fra bl.a. Winsock. LD2000 afviser ikke adgang til share områder før angrebet sker, som en firewall normalt ville gøre. Den kan kun afbryde forbindelsen EFTER den er foretaget.


På producentens hjemmeside beskrives det hvordan man i LD2000 kan tilføje udvalgte IP adresser som man ønsker skal kunne få adgang til share-områder på PC´en. Det paradoksale er blot, at programmet ikke understøtter pakke-filtrering.


LD2000 er en dyr fornøjelse. Prisen på programmet er $99 og dermed testens dyreste løsning.


Vi kan ikke anbefale, LD2000. LD2000 burde slet ikke deltage i denne test, men da det skulle være en firewall - tja, så måtte Virus112 teste den og understrege: det er ikke en firewall !







Beskrivelse Karakter
Funktionalitet*
Sikkerhed*
Brugervenlighed***
Pris*


Producent: Lock Down

Forhandler: Online hos Lock Down

Pris: $99.


Læs hele testen:


  • Test af personlige firewalls: Introduktion



  • Test: Internet Security fra Symantec



  • Test: McAfee Firewall fra McAfee



  • Test: Lockdown2000



  • Test: Zonealarm fra ZoneLabs



  • Test: Secure 4U fra Sandbox Security



  • Test: eSafe Desktop fra Aladdin



  • Test: Sygate Personal Firewall



  • Test: Blackice Basic



  • Test af personlige firewalls: Samlet vurdering




  • Brancheguiden
    Brancheguide logo
    Opdateres dagligt:
    Den største og
    mest komplette
    oversigt
    over danske
    it-virksomheder
    Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
    EG Danmark A/S
    Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

    Nøgletal og mere info om virksomheden
    Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

    Kommende events
    Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

    Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

    20. august 2024 | Læs mere


    Det Digitale Produktpas

    Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

    21. august 2024 | Læs mere


    Cyber Security Summit 2024

    På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

    27. august 2024 | Læs mere