Artikel top billede

Microsoft presser tablet-firmaer

Microsoft forsøger angiveligt at udøve stram kontrol med de kommende Windows-tablets.

Softwarefirmaet Microsoft forlanger at chipfirmaer som vil fremstille processorer til den kommende version af Windows til tavlecomputere skal begrænse sig til at samarbejde med én bestemt computer-producent. Det skriver Bloomberg.

Microsoft forsøger altså at binde hvert chipfirma til ét tablet-design, fortæller anonyme kilder til Bloomberg. Softwarefirmaet har ikke selv bekræftet oplysningerne.

Det ser ud til at Microsoft vil udøve stram kontrol med de tavlecomputere, der skal køre med det kommende Windows 8 til ARM-processorer.

”De forsøger virkelig at kontrollere alting, hele processen. De forsøger at sætte spillets regler,” sagde Acer-chef J.T. Wang tirsdag under et interview på Computex-messen.

Han tilføjede at chipfirmaer og computer-producenter ser Microsofts skridt som ”meget bekymrende”.

Forklaringen på Microsofts strategi kan være at man forsøger at få Windows-tablets hurtigere ud på markedet og samtidig sikre kvaliteten ved at holde et fast greb om tøjlerne.

Microsoft kan ikke tvinge chipfirmaerne til at binde sig til aftalen, men man lokker med forskellige fordele, herunder flere funktioner i softwaren eller lavere priser.

I den normale Windows-verden er det utænkeligt, at Microsoft ville forsøge at forpligte f.eks. Intel eller AMD til at begrænse sig til at levere chips til ét bestemt pc-firma. Det går helt imod pc-tanken. Men situationen ser altså anderledes ud på tablet-markedet, hvor ARM-arkitekturen dominerer.

ARM fremstiller ikke selv processorer, som sælger licensen til at producere ARM-chips til andre firmaer. Intel, Nvidia, Qualcomm og Texas Instruments er blandt dem, der fremstiller under en ARM-licens.

Men det er uklart, om de vil acceptere Microsofts betingelser. Det vil i så fald betyde, at Nvidia f.eks. kun kan sælge sine ARM-chips til én enkelt producent af Windows-tablets.

Salget af tavlecomputere forventes at stige fra 18 millioner sidste år på verdensplan til 70 millioner i år, ifølge tal fra Jefferies Group. Mere end hver anden solgte tablet er stadig en iPad, men det forventes at falde til under halvdelen næste år.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere