Derfor crasher lufthavne og it-systemer:Opdatering fra Crowdstrike har ramt Microsofts systemer i hele verden

Kun en brøkdel netbutikker e-mærket

Trods en fordobling i antallet af e-mærkede netbutikker i forhold til sidste år, er udbredelsen af mærket er endnu begrænset.

E-mærket, som skal sikre forbrugerne, når de handler på nettet, er i fremmarch.

I dag har 225 netbutikker fået e-mærket. Det er mere end en fordobling i forhold til sidste år. Alene i år var der 200 nye ansøgere til mærket, mod 40 ansøgere sidste år.

PBS oplyser, at der er 3749 danske netbutikker, der modtager Dankort og 2128 netbutikker, som tager imod internationale kort på nettet, og set i det lys er 225 e-mærkede butikker ikke synderligt imponerende.

Men Hans Henrik Højbjerg Heming, formand for E-handelsfonden, som står bag mærket, er dog alligevel optimist.

»I øjeblikket kommer der rigtigt mange ansøgninger til e-mærket, og vi regner med, at antallet fortsætter med at vokse i 2005. Rigtigt meget tyder på, at netbutikkerne har opdaget, at e-mærket øger forbrugernes lyst til at handle i netbutikken, fordi e-mærket mindsker den mistro og skepsis, som mange forbrugere har i forbindelse med nethandel,« siger E-handelsfondens formand, Hans Henrik Højbjerg Heming, som betegner 2004 som et jubelår for E-handelsfonden.

Han mener, at e-mærkets synlighed er vigtig i forbindelse med udbredelse af mærket.

»Der er mærkede sites, som har mange besøgende, og det giver en positiv effekt at synligheden er høj,« siger han.

Hans Henrik Højbjerg Heming kunne dog godt tænke sig større opbakning fra de store spillere.

»De rigtigt store handlende mener ikke, de har behov for at blive e-mærket. Men de burde måske være med til at fremme udbredelsen af mærket,« siger Hans Henrik Højbjerg Heming.

E-mærket er heller ikke voldsomt udbredt blandt de helt små handlende, som synes, det er for dyrt at betale det engangsbeløb, det koster at blive e-mærket. E-handelsfonden fokuserer derfor på de mellemstore nethandlende.

»Vi er stadig ude efter at få flere med i mellemsegmentet,« siger Hans Henrik Højbjerg Heming

E-mærket uddeles til netbutikker, der opfylder en række krav til blandt andet betalingssikkerhed og fortrydelsesret. Det kan nemlig være vanskeligt for forbrugerne at afgøre, hvorvidt netbutikker handler etisk korrekt og om de bryder loven.

Blandt forbrugerne er e-mærket også i medvind. En undersøgelse fra 2004 viste, at tre ud af fem forbrugere, som handler på nettet, kender til e-mærket, og at ni ud af ti forbrugere er positive over for idéen om e-mærket.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere