Artikel top billede

MySpace er tæt på salg

Prisen for MySpace er faldet yderligere.

Det kriseramte sociale netværk MySpace er meget tæt på et salg. Det melder Wall Street Journal. MySpace var engang verdens største sociale netværk – det blev overtaget af News Corp i 2005 for 580 mio. dollar. Nu ser det ud til, at det har været en rigtig dårlig forretning.

Den forventede salgssum er helt nede på 20-30 mio. dollar. Det er muligt at News Corp kan få 35 mio. dollar, men det er stadig langt fra de 100 mio. dollar, som News Corp har sigtet efter.

Beløbet skal sammenlignes med, at Facebook menes at være op mod 100 milliarder dollar værd. Altså 1.000 gange mere end det beløb, som News Corp havde håbet at få ind ved at sælge MySpace.

Blandt de interesserede købere nævnes Specific Media, Golden Gate Capital, THL Partners, Redscout Ventures og Criterion Capital, der allerede ejer det sociale netværk Bebo. Men kinesiske Tencent og MySpace-medstiferen Chris De Wolfe har også meldt interesse.

News Corp har investeret stort i MySpace i de sidste seks år, men det sociale netværk er plaget af et stort underskud.

Engang var MySpace større end Facebook, men i dag kan det sociale netværk slet ikke følge med konkurrenten. Facebook har allerede rundet 600 millioner brugere, mens MySpace hænger fast på 100 mio. - og alene i de første to måneder af 2010 har MySpace tabt 10 mio. brugere.

Med det faldende brugertal svinder også håbet om at skaffe flere reklameindtægter og dermed vende underskuddet til et overskud.

MySpace har forsøgt at genopfinde sig selv som en underholdningsplatform, men det er heller ikke lykkes. I starten af året blev halvdelen af de dengang omkring 1.000 ansatte afskediget.

I øjeblikket er der lidt over 400 ansatte tilbage, og det ventes at omkring 150 af dem kan regne med en fyreseddel så snart salget er afsluttet. Senere skal yderligere 150 job skæres væk, så der kun er 100 ansatte tilbage.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere