Hvis Comwir skal fortsætte som en samlet virksomhed, skal en køber melde sig i denne uge. Ellers vil Comwirs kurator Finn Jepsen opgive at redde selskabet.
Han fortæller, at han i øjeblikket bliver kontaktet af interesserede investorer, der vil byde på hele Comwir eller dele af selskabet.
»Fire-fem interesserede købere har rettet henvendelse om at købe forskellige dele af virksomheden,« siger Finn Jepsen.
I øjeblikket er al drift standset i Comwir, oplyser kuratoren, der fortæller, at de omkring 40 ansatte endnu ikke er afskediget. Men hvis Comwir ikke er solgt samlet senest i næste uge, vil de ansatte blive afskediget, og de enkelte dele af Comwir solgt hver for sig til højstbydende.
Mens nogle købere vil byde på kundekartoteket, er der andre, der vil have varelageret eller er interesseret i inventaret, fortæller Finn Jepsen og fremhæver blandt andet at medarbejdere, kunderelationerne og Comwirs indkøbsaftaler er aktiver, som købere vil gå efter.
Derudover er det største aktiv kundetilgodehavender for cirka syv millioner kroner, et tilgodehavende hos leverandørerne på tre millioner kroner, et varelager på under en million kroner samt kontorinventar.
Det skal dække Comwirs gæld på omkring 25 millioner kroner, hvoraf det især er Nordea, der har penge til gode. Banken er dog forholdsvis godt sikret, da den har pant i Comwir, og derfor kommer før en række af de andre kreditorer, når gælden skal betales.
Hvis Comwir skal deles op i mindre bidder for at blive solgt, vil værdien kun være omkring syv-otte millioner kroner i runde tal. Dermed ser det ud til, at taberne efter konkursen kan blive Skat og de vareleverandører, der har solgt til Comwir.