Hidtil hurtigste processor fra AMD

AMD har lanceret sin hidtil hurtigste processor, Phenom II, der skal give Intels Core i7 kamp til stregen.

Næsten præcis ét år efter Intel introducerede sin første 45-nanometer-processor Penryn er AMD klar til at rykke op i samme liga med sin nye 45nm Phenom II processor og den tilhørende Dragon-platform. I mellemtiden har Intel dog lanceret den superhurtige Core i7, og det er denne processor, som Phenom II skal måle sig med.

Phenom II kommer i første omgang i to udgaver med fire kerner, X4 920 med 2,8 GHz og X940 Black Edition med 3,0 GHz. For overclocking-entusiaster er sidstnævnte model nok den mest interessante, fordi den har en ulåst multiplier, og der er således mulighed for at skrue hastigheden op over 5 GHz, hvilket dog kræver superkøling.

De første tests tyder på at Phenom II har svært ved at matche Core i7 og selv den ældre Core 2 Quad når det gælder ydelse, men AMD vil også hellere konkurrere på prisen. Den anbefalede pris for X4 920 er 235 dollar, mens X940 Black Edition koster 275 dollar.

Det skal sammenlignes med, at den hurtigste Intel Core i7 med 3,2 GHz, i7-965, koster 999 dollar, mens Core 2 Quad modellerne koster fra 183 til 530 dollar.

Phenom II bruger den eksisterende AM2+ sokkel og kræver dermed ikke et nyt bundkort, hvis man opgraderer fra en anden processor med AM+, mens Core i7 kræver udskiftning af både bundkort og RAM-moduler.

Samtidig med processoren har AMD lanceret sin Dragon-platform, der er en kombination af processor, Radeon HD 4800 grafikkort og AMD Series 7 chipsæt.

Ifølge et priseksempel fra AMD skal et færdigt Dragon-system med X940 Black Edition processor, 4 GB hukommelse, 1 GB Sapphire ATI Radeon HD 4870 grafikkort og 300 GB Western Digital Velociraptor harddisk kunne fås for mindre end 900 dollar eller 5.000 kroner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere