I den biografaktuelle film "Kongekabale" bliver den moderne journaliststand fremstillet som politikernes ukritiske halehæng, som kun drømmer om selv at komme til fadet som rådgivere og spindoktorer.
Men skal man tro TDC-topchef Henning Dyremose så er det ikke alle journalister, der danser efter magthavernes piber. Nej, det er til gengæld myndighederne som ganske uden fornuft danser efter mediernes pibe. Det er ihvertfald den tidligere politikers klare overbevisning i striden mellem teleselskaberne og ToldSkat om udseendet af de danske teleregninger.
Det er således IT-avisen ComON, som med sin "raffinerede spørgeteknik" har lokket ToldSkat til at tage affære i sagen, lyder forklaringen fra TDC-bossen.
På redaktionen er vi naturligvis beærede over, at det tilsyneladende er lykkedes os at narre en af de mest årvågne offentlige myndigheder til at kaste sig over en sag, som der ikke er fugls føde på.
Men det er bare ikke sådan, verden hænger sammen. Hvis der ikke var noget at komme efter, så ville landets skattemyndigheder ikke have taget affære og startet en kontrolaktion hos teleselskaberne. Hvorfor skulle de dog bruge tid på det?
En ting har Dyremose dog ret i. Hvis prisen for hver enkel samtale skulle stå på fakturaen, ville den for en almindelig virksomhed fylde en hel kasse med papir. Det problem kan dog snildt løses ved at samle opkaldene efter type. På den måde får virksomhederne eksempelvis at vide, at de har haft 26 opkald til Norge til én pris, 8 opkald til mobiltelefoner til en anden pris og så videre.
Problemet er, at Henning Dyremose forsøger at trække opmærksomheden væk fra sagens kerne. Nemlig, at teleselskaberne nu på tiende måned ikke er i stand til at leve op til momsloven og give telekunderne de overskuelige teleregninger, som gør dem i stand til at sammenligne priserne med konkurrenternes tilbud.
Andreas Krog,
Chefredaktør
IT-avisen ComON