Artikel top billede

Hver virksomhed behandler 63 terabyte data om året

Datamængderne stiger med 30-40 procent hvert år, vurderer ny stor server-rapport.

I 2008 skulle verdens servere behandle 9,57 zetabyte data, eller 10 millioner millioner gigabytes. Dette fantastiske tal fremgår af en rapport om ”Enterprise Server Information” fra University of California i San Diego, som nu kan downloades online. Det skriver New York Times.

Tallet svarer til 12 gigabyte data om dagen for den gennemsnitlige medarbejder i en virksomhed, eller over 3 terabyte for hver medarbejder om året.

Den gennemsnitlige virksomhed behandler 63 terabyte data om året, hedder det i rapporten, som bygger på et skøn over den totale server-kapacitet der er installeret verden over.

En enkelt informationsbid, som f.eks. en e-mail, kan passere flere servere på sin vej og vil derfor blive talt med flere gange i statistiken.

Forskerne fortæller også at datamængderne stiger med 30-40 procent om året. Den største flaskehals er dog ikke mangel på serverkapacitet, men derimod mangel på programmører, der kan udvikle nye algoritmer for at reducere datamængderne, mener forskerne.

Rapporten anslår at to tredjedele af de 9,57 zetabyte data bliver behandlet af ”low-end” servere, som koster mindre end 25.000 dollar. Resten bliver behandlet af dyrere servere i ”mid-range” og ”high-end” klassen.

Det anslås at transaktionsbehandling – f.eks. at betale en regning eller hente informationer om aktiekurser – repræsenterer 44 pct. af trafikken, mens forskellige webtjenester og Office-applikationer udgør de resterende 56 pct.

Hele denne enorme kompleksitet er skjult for den almindelige bruger.

”Når nogen klikker på en bog hos Amazon, så er det bare et enkelt klik, men bag scenen samles mange forskellige slags informationer: hvad du ellers kan lide, hvad andre har købt som kan lide det samme som dig. Du ser en enkelt Amazon-side, men for at samle denne side, har Amazons servere valgt mellem tusindvis af forskellige muligheder til hver del af siden,” siger professor Roger E. Bohn, der har været med til at lave rapporten.

I midrange-klassen bliver den typiske serverydelse fordoblet med to års mellemrum – man kan altså få dobbelt så meget regnekraft for de samme penge – mens der går fire år mellem fordoblingerne i high-end-klassen, anslås det.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere