Dansk Dataforening først med "e-giro"

Med det nye system "e-giro" kan girokort sendes som e-mail.

Dansk Dataforening har som de første sammen med BG Bank afprøvet et nyt system, e-giro, hvor faktura og "girokort" elektronisk sendes til kunden via Internet. Det eneste krav til kunden er, at han har en e-mail adresse.


I sidste uge gennemførtes en tilmelding og fakturaudskrivning til en deltager på en af foreningens konferencer via det nye system.


Systemet kobler fakturaer, betaling og bogføring sammen i én elektronisk enhed, der kan lette virksomheder med mange regninger for store administrative byrder.


Slut med papirfakturaer og girokort. Væk med porto, papir og kuverter. Hvis systemet bliver ført ud i livet, er der udsigt til besparelser i størrelsesorden 5 - 10 mia. kr. Kommunernes Landsforening har i en nylig undersøgelse dokumenteret, at kommunerne vil kunne opnå en årlig besparelse på 500 mill. kr. om året alene ved indkøb gennem elektroniske fakturaer. KL har beregnet besparelsen for hver elektronisk faktura til 25 kr. pr. stk.


BG Banks program er en elektronisk faktura og indbetalingskort samlet i ét. Det fremsendes som e-mail via Internet til kunden. Systemet giver besparelser for både kreditor og debitor og giver mulighed for automatisering af manuelle rutiner for de mest udbredte økonomisystemer. I øjeblikket er det udviklet til CONCORDE og Navision.


Da programmet er udviklet som et åben standard, betyder det at andre økonomiprogrammer også kan anvende det. Andre pengeinstitutter og virksomheder kan downloade softwaren fra hjemmesiden www.egiro.dk, hvor der i øvrigt kan læses mere om systemet. Her kan man også beregne, hvor meget man som virksomhed kan spare, hvis alle fakturaer udsendes i elektronisk form.


Systemet er skræddersyet til postprogrammerne Microsoft Outlook, Microsoft Outlook Express og Digisign 2000 fra ICL, men kan også anvendes med andre mailsystemer. Selvom systemet er udviklet af BG Bank behøver man ikke være kunde i denne bank for at deltage.


Perspektivet er stort


- Dette system åbner op for store perspektiver indenfor rationel anvendelse af e-handel, siger Tony Franke, DD. Udover de direkte økonomiske besparelser i porto og kuverter er der den administrative side med håndtering af fakturaer. Virksomheder kan ikke betale regninger uden der er en faktura som dokumentation. Ved at have elektroniske fakturaer kombineret med en elektronisk betaling, baseret på dankort og digital signatur, er vi ved at være nået frem til at digital betalingshåndtering kan komme til at fungere i praksis.


- Vi har set hvor nemt vores system kunne håndtere en faktura og betalingsopkrævning til en af vores konferencer. Det kan andre også let gøre efter, slutter Tony Franke, der i øvrigt er glad for at have deltaget i dette projekt, der ligger fint i tråd med foreningens formål med at fremme brugen af IT i samfundet.


(Kilde: Thomas Eriksen, DataPosten, Dansk Dataforening)




    Brancheguiden
    Brancheguide logo
    Opdateres dagligt:
    Den største og
    mest komplette
    oversigt
    over danske
    it-virksomheder
    Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
    Also A/S
    Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

    Nøgletal og mere info om virksomheden
    Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

    Kommende events
    Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

    Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

    20. august 2024 | Læs mere


    Det Digitale Produktpas

    Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

    21. august 2024 | Læs mere


    Cyber Security Summit 2024

    På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

    27. august 2024 | Læs mere