Enhedslisten vil ekspropriere TDC

Med en markedsværdi på 53,4 milliarder kroner er det urealistisk at købe TDC tilbage til staten, erkender Enhedslisten, der derfor ser muligheder i en ekspropriation.

Enhedslistens forslag om at TDC skal tilbage i statsligt regi efter mere end 10 år som privat virksomhed vil kræve et dybt tag ned i statskassen. Med den aktuelle aktiekurs har selskabet en markedsværdi på 53,4 milliarder kroner, og selvom staten nøjedes med en kontrollerende aktiepost på 51 procent, i stil med den som de tre nordiske regeringer har i SAS, så ville det koste over 27 milliarder kroner.

Enhedslistens teleordfører Per Clausen erkender at det er et urealistisk projekt.

»Det er udelukket at skulle købe TDC tilbage til den markedsværdi, men så kunne en ekspropriation komme på tale,« siger teleordføreren til IT-avisen ComON.

»Det afgørende er at man laver en ordning så TDC kommer tilbage på statslige hænder,« understreger Per Clausen.

Formålet med at få TDC til staten skulle ifølge Enhedslisten være at sikre gratis bredbånd til alle og bruge TDC som frontløber i en statsligt drevet udviklingspolitik.

Forslaget skydes dog ned af det andet venstrefløjsparti SF, der mener det er vigtigere at sikre bedre kontrol af TDC.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere