TDC beskyldes for at vildlede om superbredbånd

TDC anklages for at være vildledende i udtalelser om deres VDSL2-bredbåndsforbindelse, som i teorien kan tilbyde en hastighed på 50 Mbit/s. Selskabets udmeldinger forvirrer ved at være »alt for generaliserende«, lyder kritikken fra en konkurrent.

Tidligere på ugen udtalte Fastnet Nordens vicedirektør Jesper Bjerre til epn.dk, at TDC med deres VDSL2-løsning kan "tilbyde de samme bredbåndsprodukter på det eksisterende telenet, som man ellers kun finder på fiberforbindelser".

Samtidig meddelte han, at VDSL2-forbindelsen betyder, "at man som husstand eller virksomhed slipper for at betale for at få gravet et fiberkabel i jorden".

Dette mener marketing manager Jørn Grankvist fra GlobalConnect, der leverer it-løsninger via fiber, ikke er en korrekt udlægning. I hans øjne er formuleringen direkte vildledende.

»Der er 50Mbit/s inde i centralen, men det kommer ikke ud til kunderne. Der kan endda godt være tre kilometer kabel inde i centralen, så selv hvis man bor lige ved siden af, er det ikke givet, at man har et kort kabel - og dermed en hurtig forbindelse,« siger han til ComON.

Kommunikationsrådgiver Ib Konrad Jensen fra TDC erkender, at fiber har et større potentiale end kobber. Han kan dog ikke se, at problemet med den pågældende VDSL2-forbindelse.

»Det handler om, at du kan man få en større kapacitet, eksempelvis 20 Mbit/s, hvis dit hjem ligger inden for en afstand, hvor det er muligt at opnå sådan en forbindelse,« siger han til ComON.

Netop denne usikkerhed om, hvorvidt kunderne reelt kan modtage en hurtig VDSL2-forbindelse, er en del af den vildledning, som GlobalConnects Jørn Grankvist er utilfreds med.

Han mener, at det er "alt for generaliserende" at sige, at virksomhederne vil slippe for at betale for at få gravet et fiberkabel ned i jorden ved at investere i TDC's VDSL2-forbindelse.

»Vi har virksomheder, der arbejder på 1 Gigabit-forbindelser, og andre, der bruger 10 Gigabit-forbindelser,« siger Jørn Grankvist, der samtidig understreger, at han finder Jesper Bjerres udtalelser meget vildledende.

Den kritik vil TDC dog ikke tage til sig.

»Jeg synes absolut ikke, at det er vildledende. Vi siger ikke, at vi tilbyder nøjagtig det samme som firberforbindelserne. Vi siger, "det, der er dominerende på fibermarkedet, det kan vi også levere på kobber,« siger Ib Konrad Jensen og udpeger en forbindelse med 20 Mbit/s-download og 10Mbit/s-upload som et central argument i diskussionen.

»Det er en af de allermest efterspurgte produkter på erhvervsmarkedet i dag. En sådan forbindelse vil give mening for mange virksomhed,« fortæller han videre.

Hos GlobalConnect mener man modsat, at samfundet efterhånden er vokset fra kobberforbindelserne.

»Der er måske masser af virksomheder, der kan klare sig med den båndbredde, men de står også stille. Vi kan også klare os med grusveje, men det går ikke så hurtigt. Teleindustrien må ikke virke som en bremseklods for velfærdsudviklingen. Og det gør det, hvis man påstår, at kobbernettet er godt nok,« lyder det fra Jørn Grankvist.

I øvrigt oplyser TDC, at VDSL2 ikke kun bliver rullet ud i Østjylland, men over hele landet.




IT-JOB

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Test Architect - Projects

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Udvikler til procesapplikationer

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Backend-udvikler til ny platform i Azure
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere