Artikel top billede

Nordkorea går på nettet

Det lukkede kommunistiske land har opdaget nettet, men der udøves stadig streng censur.

Nordkorea fejrer i øjeblikket 65 års jubilæet for grundlæggelsen af landets regerende (og eneste) parti, det kommunistiske arbejderparti, og det har fået det lukkede land til at udvide sin tilstedeværelse på nettet. Det nordkoreanske statslige nyhedsbureau har netop åbnet et websted under landekoden .kp, og der skulle være tale om den første hjemmeside, som rent faktisk ligger på en server inden for landets grænser.

Indtil nu har Nordkorea fået hostet alle sine officielle websider på servere i udlandet - det gælder også for landets officielle Twitter-feed, som opdateres fra Kina.

Men det er faktisk muligt at komme på nettet i Nordkorea. Det oplevede de udenlandske journalister, som var rejst til Pyongjang for at dække festlighederne i forbindelse med kommunistpartiets jubilæum. Der var indrettet et presserum i Koryo-hotellet med ubegrænset netadgang og journalisterne fik endda lov til at bruge deres egne computere - tidligere var det kun muligt at bruge pc'er, som staten havde stillet til rådighed.

"Vi har adgang til Facebook, Twitter og her er jeg, direkte over en Skype-forbindelse," lød budskabet fra Al Jazeeras korrespondent Melissa Chan over Skype.

Men selvom Nordkorea har åbnet sig lidt mere på nettet, så er landets egne indbyggere stadig underlagt streng censur. Det menes at der kun er få tusinde internet-brugere i landet og de er alle medlemmer af det regerende parti. Landet har et netværk kaldet Kwangmyong, der forbinder universiteter og biblioteker, men det er ikke forbundet med udlandet.

I juni blev 1.024 netadresser med endelsen .kp reserveret til landet. Indtil videre har Nordkorea brugt ét af dem - til det statslige nyhedsbureau - og det er usikkert om Nordkorea vil benytte de andre reserverede adresser.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere