Microsoft vil overtage Yahoo

Et af de største opkøb i internet-branchens historie er under opsejling. Microsoft har tilbudt at købe Yahoo for 220 milliarder kroner.

Softwareselskabet Microsoft har tilbudt at overtage Yahoo for et samlet beløb på 44,6 milliarder dollar eller mere end 220 mia. kr., der betales med aktier og kontanter. Microsofts tilbud lyder på 31 dollar per Yahoo-aktie, hvilket ligger 62 procent over aktiens kurs på Nasdaq-børsen torsdag inden børsens lukketid.

»Vi har stor respekt for Yahoo, og sammen kan vi tilbyde et endnu mere spændende udbud af løsninger til forbrugere, udgivere og annoncører og samtidig opnå en bedre position til at konkurrere på markedet for onlinetjenester,« siger Microsoft-chef Steve Ballmer.

Yahoo meddelte allerede torsdag aften, at selskabets tidligere chef, den 64-årige Terry Semel, forlader bestyrelsen. Semel trådte tilbage som adm. direktør for Yahoo for syv måneder siden efter pres fra Yahoos aktionærer. Hans stilling blev overtaget af Jerry Yang, der er den ene af de to oprindelige stiftere af Yahoo.

Selvom Yahoo stadig har en særlig status blandt de første pionerer på nettet, har selskabet længe stået i skyggen af konkurrenten Google.

Efter et skuffende regnskab for fjerde kvartal af 2007 måtte Jerry Yang meddele, at 1.000 medarbejdere skal afskediges. Dermed skal det samlede medarbejdertal reduceres med syv procent frem til midten af februar.

Hvis handlen bliver gennemført, vil det være Microsofts største opkøb nogensinde - og samtidig også den største virksomhedshandel, der nogensinde er foretaget i internet-branchen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere