Mindre piratsoftware i danske virksomheder

På 10 år er de danske virksomheders brug af piratsoftware næsten halveret. Det fremgår af en ny opgørelse fra antipirat-organisationen BSA.

Ifølge en ny opgørelse fra antipirat-organisationen Business Software Alliance, BSA, er mængden af ulovlig software i danske virksomheder næsten halveret inden for de seneste 10 år. Det er flotte tal, men ifølge BSA er der lang vej igen.

»I løbet af de seneste 10 år er de danske virksomheders brug af piratsoftware halveret. Vi er gået fra, at lidt over 50 procent af licenserne var ulovlige til at 27 procent af licenserne, ifølge den seneste rapport fra 2005, er ulovlige. Dermed er vi blandt de dygtigste i Europa til at holde styr på vores licenser,« siger BSA's danske formand, Trude Berg, til Jyllands-Posten.

Hun forklarer, at der er væsentligt mindre piratsoftware i de nordiske lande, end der for eksempel er i de sydeuropæiske lande. Men derfor mener hun alligevel, at vi har et problem, som bør tages alvorligt.

»Der er stadig mange, der ikke betaler for at bruge deres software. 25 procent er for mange ulovlige licenser. Jeg tror ikke, at særligt mange af virksomhederne gør det med fuldt overlæg. Men virksomhederne vokser eller fusionerer, og så glemmer man simple ting som softwarelicenser, fordi det skal gå hurtigt,« siger hun.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere