N82 er Nokias mest avancerede kameramobil

Fem megapixel, ægte blitz og blogfunktion, er bare noget af det den mest avancerede kameramobil fra finnerne, byder på.

ComONs søsterblad har som de første i Danmark eksklusivt kunne klemme lidt på N82, der er Nokias mest avancerede kameramobil til dato.

Blandt nyhederne er ægte blitz, N-Gage-spil og så går det hurtigere at få taget et billede. Meget tyder på, at den mindst er på niveau med N95.

Der er ikke blevet ændret i antal af megapixel i forhold til N95, men heldigvis er der blevet ændret på, hvor hurtigt kameraet er klar til dåd. Der går ikke mere end et par sekunder, før kameraet er klar fra lomme til motiv, og igen til at gemme billeder i telefonens hukommelse.

Kameraet på bagsiden har faktisk intet ikon i menuen. I stedet aktiveres kameraet via den klassiske linsebeskyttelse. Bagsiden byder desuden nu også på en ægte blitz, der lyser rigtig godt op. Den giver et stærkere lys end de LED-lamper, man tidligere har benyttet sig af. Til fokuseringen er den også udstyret med en rød lampe, som man også kender fra det almindelige kamera.

Fotografering med N82 føles spontant godt, men vi følger op på en dybere gennemgang af kameraet i en anmeldelse, hvor vi har haft mere tid til at kigge nærmere på den. En anden god ting er blog-funktionen, der skal bruges, efter billedet er taget. Ved at klikke på et globe-lignende ikon lægges billedet automatisk op på ens konto på billedsitet Flickr eller Vox, der også understøtter video.

Eftersom N82 har en blitz, findes der ingen lampe til at lyse op, når man filmer. Derimod indspiller N82 i ganske høj opløsning, der svarer til VGA på 640 x 320 pixels - og er lyset dårligt, findes der en indstilling til at forbedre lysfølsomheden.

Takket være en sensor i telefonen kan skærmen ændre stilling, alt efter hvordan telefonen bliver holdt. Akkurat som vi har set med de nyeste mobiler fra Sony Ericsson. Her fungerer det rigtig godt, fordi det til dels går hurtigt og kan bruges i næsten alle programmerne. Mest brugbart er det dog ved webbrowseren og medieafspilleren.

GPS-antennen sidder i toppen, hvilket skulle betyde, at modtagelsen bliver bedre. Det, i kombination med at telefonen har såkaldt a-gps, skulle gøre, at man hurtigere får sin position frem på kortet. N82 er også udstyret med den nye version af Nokia Maps, hvor kortene ligger installeret på det 2 GB store hukommelseskort. Flere kort kan yderligere hentes på Nokia.com.

Det koster ingenting at bruge GPS-programmet, men hvis man vil bruge navigationsfunktionen til at blive vejledt under bilkørslen, må man betale en ekstra årsafgift. Det er den sammen løsning, som Nokia har gjort med N95.

Der er sket lidt ved designet, hvor tasterne er blevet betydeligt smallere. I bredden er der fine mellemrum, men på højden sidder tasterne lige tæt nok op af hinanden. Der findes en genvej til mediemenuen til højre for navigationsknappen, hvor man hurtigt kommer ind i medieafspilleren, men der findes ingen dedikerede musiktaster.

På toppen af telefonen sidder der et 3,5 millimeter stik til de almindelige høretelefoner, og på siden er der et microUSB-stik til opkobling af computere.

Nokia N82 skulle komme på gaden inden for meget kort tid.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere