Alta Vista viser forældede resultater

Søgemaskinen Alta Vista disker op med måned gamle resultater på forespørgsler. Søgemaskinen er ikke blevet opdateret siden juli.

Alta Vistas regionale sider er ikke blevet opdateret siden midten af april. Virksomheden meddelte i slutningen af august, at de ville samarbejde indekserne bag deres regionale sider med deres internationale indeks. Processen skulle være færdig i slutningen af september, men de regionale søgesystemer er stadig ikke blevet opdateret.


Konkurrenterne Google og Lucos opdaterer deres indekser regelmæssigt. Google meddeler, at de opdaterer deres indeks ca. en gang om måneden. Lucos siger, at deres indeks opdateres hver 11. dag.


Alta Vista har oplevet et kraftigt fald i popularitet. I september sidste år havde AltaVista.com 14,6 millioner amerikanske brugere, men på samme tid i år var tallet faldet til 7,5 millioner brugere. I samme periode oplevede Google en stigning i antallet af brugere fra 6,7 millioner til 18,4 millioner.


"En søgning på Osama bin Laden skulle resultere i links til tusindvis af nye websider. På Alta Vista fandt jeg et par nye sider og sider fra 1997 og 1998. Det er ikke en søgemaskine, men et arkæologisk værktøj. Brugerne forstår det ikke. Og den smarte bruger skifter til en konkurrent. Alta Vista, der engang var førende, er næsten historie som en seriøs søgemaskine", udtaler Theo Stielstra, der er forfatter til en guide i søgninger på internettet, til Infoworld.


I sidste måned fyrede Alta Vista 160 medarbejdere så der nu er 340 beskæftigede hos søgemaskinen.


(Kilde: www.infoworld.com)




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere