Flere arbejdsgivere overvåger de ansatte

Mere end halvdelen af arbejdsgiverne i USA gemmer og læser medarbejdernes elektroniske post.

En ny undersøgelse viser at der er sket en voldsom stigning i den elektroniske overvågning hos virksomheder i USA. En fjerdedel af arbejdsgiverne har fyret medarbejdere for misbrug af internet eller elektronisk post.

Nye teknologier som satellit-navigation og de såkaldte keystroke-loggere, der gemmer hvert tastetryk, giver mulighed for at foretage overvågning i et hidtil omfang. Og meget tyder på, at virksomhederne har taget de nye teknologier til sig.

Blandt de 526 adspurgte arbejdsgivere i USA svarede 5 procent, at de bruger GPS til at spore mobiltelefoner, mens 8 pct. benytter GPS til at følge firmaets biler.

Tre ud af fire har installeret software, der overvåger medarbejdernes færden på internet, mens 65 pct. blokerer for adgang til websites, der opfattes som upassende.

Keystroke-loggere er installeret hos 36 procent af arbejdsgiverne - og giver dermed mulighed for at registrere hvert ord der tastes på computeren - mens 50 pct. regelmæssigt gennemgår filerne på de ansattes computere.

Ifølge undersøgelsen fra American Managament Association og ePolicy Institute er det mere end halvdelen af arbejdsgiverne, der gemmer og læser medarbejdernes elektroniske post.

Men overvågningen stopper ikke her. I 2001 var det 9 pct. af firmaerne, der fulgte med i, hvor meget tid den enkelte medarbejder taler i telefon, og hvilke numre der ringes op til. I dag er det 51 pct., der foretager denne form for registrering, og 6 pct. har afskediget medarbejdere for overdreven telefonbrug.

Hos 51 pct. af virksomhederne bruges videoovervågning til at holde øje med de ansatte.

I gennemsnit er det mellem 80 og 90 procent af arbejdsgiverne, der informerer medarbejderne om overvågningen, mens resten holder det hemmeligt.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere