Intel lancerer første firekerne-processorer

Som ventet har Intel netop introduceret sine første processorer med fire kerner.

Den 14. november kunne Intel lancere sine første processor-modeller med fire kerner, Quad-Core Intel Xeon 5300 til servere og Core 2 Extreme til pc'er. Det er kun halvandet år siden, Intel introducere sin første dual-core-processor, men nu er Intel altså klar til at tage springet videre til fire kerner.

Ifølge Intels egne beregninger giver den nye Quad-core Intel Xeon Processor 5300 op til 50 procent højere ydelse sammenlignet med den tidligere Dual-Core Intel Xeon processor 5100, der blev lanceret for under fem måneder siden - og prisen er den samme.

Intel er klar med fire nye Xeon processorer med taktfrekvenser fra 1,60 GHz til 2,66 GHz, Front Side Bus (FSB) hastigheder fra 1066MHz til 1333 MHz og Thermal Design Power (TDP) på enten 80 watt eller med 120 watt.

Intel vil lancere yderligere to quad-core processorer i første kvartal af 2007 - en lavspændings version med TDP på 50 watt og en processor designet til single socket arbejdsstationer og servere.

Den nye Core 2 Extreme quad-core processor QX6700 er især rettet mod spilentusiasterne og fås med en taktfrekvens på 2,66 GHz og 1066 MHz FSB. Processoren kører på Intels eksisterende 975X Express chipset familie.

Intel forventer at lancere mainstream quad-core processorer fra begyndelsen af første kvartal 2007 under navnet Intel Core 2 Quad.

Quad-Core Intel Xeon 5300 sælges for mellem 455 dollar (1,66 GHz) og 1.172 dollar (2,66 GHz), mens prisen for Core 2 Extreme bliver 999 dollar.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere