Her er Sony Ericssons Google-telefon

X10 har masser af kræfter og avanceret kommunikations-styring.

Som forventet annoncerede Sony Ericsson her til morgen deres første Android-mobil under navnet X10. Det er en stor touchmobil med en skærm på hele 4 tommer og tydeligt fokus på multimedie. X10 bliver flagskibsproduktet for en familie af produkter frem til første halvdel af 2010.

Sony Ericsson oplyser at operativsystemet kommer til at være version 1.6 af Android, hvilket virker mærkeligt idet version 2.0 allerede er blevet lanceret og fordi X10 er en meget kraftfuld telefon, som ikke kommer ud på markedet før til næste år. Det kunne dog være at Google har haft en eksklusiv aftale med Motorola om at give dem lov til at komme med den første Android 2.0 telefon, og at vi derfor må vente på en opgradering til version 2.0 fra Sony Ericsson.

Det handler dog imidlertid også om at Sony Ericsson i længere tid har arbejdet på egne programmer og tilpasninger til systemet. Dette kalder producenten selv for UX platformen, og UX står for ”User Experience”. Denne platform vil blive spredt ud til kommende produkter i fremtiden, og er ikke forbeholdt Android-mobiler.

X1 har blandt andet en funktion som Sony Ericsson kalder TimeScape. Denne funktion samler al kommunikation med en person et enkelt sted -  uanset om kommunikationen har foregået via email, sms, Facebook eller Twitter. Funktionen understøtter også billeder og Sony Ericsson har udviklet en smart funktion til ansigtsgenkendelse, så telefonen automatisk tagger dine venner og bekendte på billeder i telefonen. Det lader til at være rigtig smart!

Fortrinlig til multimedier
Derudover har Sony Ericsson også udviklet deres egen brugerflade til en udvidet medieafspiller. Denne kalder de for MediaScape, og den kan vise billeder, afspille musik og videoer. Udover at have adgang til sine medier på telefonen, kan man også hoppe direkte på YouTube fra MediaScape eller besøge Sony Ericssons PlayNow-portal. Der er i parentes også indbygget understøttelse for Android Market, hvor man vil kunne nyde godt af tusindvis af programmer til platformen.

Den trykfølsomme skærm er som sagt 4 tommer stor og har en særdeles imponerende opløsning på 480 x 854 pixels. Der er formentlig tale om en kapacitiv skærm, hvilket betyder at den er mere responsiv end en almindelig trykfølsom skærm, der er baseret på resisitiv teknologi. Skærmen kan vise op til 262.144 farver.

 

Kameraet genkender vennerne
Kameraet er på 8 megapixels og har autofokus. Der er også en lille fotolampe, der skal hjælpe i svagt lys. Kamerasoftwaren kommer med indbygget ansigtsgenkendelse, der er i stand til at tagge op til fem personer på billederne ud fra dine kontakter. Der er også smile shutter, geo-tagging og mulighed for videooptagelser i stor størrelse.

På forbindelsesfronten finder vi aGPS, Bluetooth 2.0, Micro USB-tilslutning og indbygget WiFi. Der er også turbo-3G indbygget med både hurtige download- og uploadhastigheder. Sony Ericsson har derudover også valgt at inkludere et standard 3,5 millimeter lydstik, så man kan tilslutte sine egne høretelefoner til mobilen. Det er noget, vi savner på f.eks. Aino og Satio.

At det er en Android-mobil indebærer at man som bruger af telefonen bør have en konto hos Google og at man anvender Googles tjenester, hvis man vil udnytte telefonen fuldt ud. En del applikationer, såsom Gmail og Google Calendar, findes forudinstalleret i telefonen, men man får også et stort og hurtigt voksende udbud af applikationer i Googles programbutik Android Market. Man er dog ikke helt afhængig af Google, eftersom telefonen fint kan bruge e-mail med POP3 eller IMAP4-protokol. Der findes også understøttelse for Microsofts Exchange-løsning og Sony Ericsson har udviklet en synkroniseringsløsning, der virker med telefonen.

X10 kommer på markedet i første kvartal næste år til en forventet pris på omkring 4.500 kroner. Den vil komme i en sort (Sensuous Black) og en hvid (Luster White) farvevariant.

 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere