Den primære begrundelse, når en offentlig myndighed giver sig i kast med et Open Source-projekt, er at spare penge. På trods af det, så er det de færreste myndigheder, der laver en business case før de går i gang med projektet. Det viser en stor kortlægning af brugen af Open Source i den offentlige forvaltning i Sverige, som det såkaldte Statskontor har foretaget.
Samtidig så satser man ikke hundrede procent på Open Source-softwaren, når den er indført i organisationen. Således har hovedparten af de svenske myndigheder, der medvirker i undersøgelsen, valgt at beholde deres gamle systemer sideløbende med den nye.
Undersøgelsen konkluderer desuden at der er stor forskel på ledelsens involvering i et Open Source-porjekt. Drejer det sig om en produktbaseret satsning, så er den primært drevet af teknikerne uden ledelsens indblanding. Er det derimod en egenudviklet Open Source-applikation, så har projektet langt større ledelsesopbakning.
Endelig peger undersøgelsen på, at migreringsproblemerne har været begrænsede. Det største problem for de svenske myndigheder i processen med indførelse af Open Source, har faktisk været de organisatoriske udfordringer.