Sidste uges massive denial-of-service angreb mod Twitter og Facebook demonstrerer endnu engang at de it-kriminelle for alvor har kastet sig over de sociale tjenester. Og derfor bør brugerne være forsigtige med at udlevere personlige oplysninger. Sikkerhedsfirmaet F-Secure advarer mod målrettede phishing-angreb, der udnytter at man er mere tilbøjelig til at åbne mails, som man har fået fra sine venner på f.eks. Facebook. Sociale netværk bygger i høj grad på tillid mellem brugerne - men denne tillid kan også misbruges.
"Når Facebook og Twitter er blevet så populære mål, så er det fordi, det ofte er forbundet med stor troværdighed, når der kommer en besked fra en kontakt eller en ven frem for en tilfældig mail fra en ukendt afsender. Det er derfor vigtigt, at når man bruger disse sider er meget opmærksom på at tjekke beskeder grundigt igennem, og at man har en sund skeptisk over for forespørgsler, også selvom om de kommer fra ens egne venner," siger Michael Dahl fra F-Secure Danmark.
Selvom de fleste efterhånden har både spam- og phishing-filter, der sorterer i de beskeder, der lander i indbakken, så gælder den samme beskyttelse ikke for de beskeder, der kommer gennem f.eks. Facebook. Derfor kan der være let spil for phishere. F-Secure anbefaler at vælge sine Facebook-venner med omhu for at undgå falske profiler. Hvis man opdager et sikkerhedsproblem på Facebook, så bør man gøre opmærksom på det på sin "Wall" på Facebook, så andre også bliver opmærksomme på problemet.
Det sidste råd er at sørge for at have forskellige passwords tilknyttet sin e-mail konto og forskellige sociale medier.
"Fordi ens Facebook-login er en e-mail adresse, så er det meget vigtig, at man bruger forskellige passwords til Facebook, Twitter, sin e-mail konto osv. Ellers giver man hackerne meget let spil, hvis man først er inficeret. Det er samtidig også en god ide at have forskellige e-mail konti tilknyttet fx Twitter og Facebook, så man kan sikre sig bedst muligt," siger Michael Dahl.