DF: Billig el frem for bredbånd

Elselskaberne burde først og fremmest bruges deres penge på at levere billigere el. Hvis de kaster sig ud i bredbåndsprojekter skal det klokkeklart sikres at elkunderne ikke kommer til hænge på regningen, lyder meldingen fra Dansk Folkeparti.

Elselskaberne skal i første omgang koncentrere sig om at levere billig el til danske husstande og virksomheder. Og så må drømmene om at gå ind på tele- og bredbåndsmarkedet komme i anden række. Det er meldingen fra Dansk Folkeparti, der nu vil have elselskabernes milliardinvesteringer i bredbånd gennemgået med en tættekam.

»Vi skal have en klokkeklar garanti for at elselskaberne ikke bruger kundernes penge på bredbåndsprojekterne og det derfor bliver kunderne, der kommer til at betale, hvis det går galt. For nogen skal jo betale regningen,« påpeger Dansk Folkepartis it-ordfører Jørn Dohrmann.

Som ComON skrev torsdag, så advarer Danske Bank om at en kommende regulering af ADSL-priserne kan risikerer at trække tæppet væk under elselskabernes forretningsplaner. Samtidig er der inden for elselskabernes egne rækker tvivl om fornuften i milliardinvesteringerne. Således erkender direkøren for elselskabet ELRO at interessen for bredbånd er langt lavere end selskabet oprindeligt havde forventet og han advarer kollegerne mod at investere i bredbåndsudrulning.

De ting får advarselslamperne til at blinke hos Dansk Folkeprti.
»Elselskabernes penge burde gå til billigere el. I øjeblikket er det et stort tag-selv-bord, hvor de kaster penge efter hvad de har lyst til. Hvad bliver det næste? Flyselskaber? De kan ikke bare pålægge kunderne tab hvis det går galt,« påpeger it-ordføreren.

Han understreger samtidig at det er afgørende at elselskaberne og deres konkurrenter arbejder på samme vilkår på bredbåndsmarkedet.

»Hvis elselskaberne binder deres kunder i 10-15 år, som flere af dem planlægger, så er det ikke lige vilkår i forhold til konkurrenterne, som kun må binde kunderne i seks måneder, og det holder ikke,« understreger Jørn Dohrmann.

Med Jørn Dohrmanns udmeldinger tager Dansk Folkeparti endnu en kovending i sagen om elselskabernes bredbåndsplaner. Således var partiets tidligere energiordfører Aase D. Madsen i efteråret sidste år en skarp kritiker af planerne, mens hendes afløser efter folketingsvalget i februar i år, Tina Petersen, erklærede sig positiv over for milliardplanerne.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere