Udvikler-raseri over nye Apple-betingelser

Dansk programmør smadrer sin iPhone i Apple-protest.

Da Apple i torsdags besluttede at begrænse udviklingsmulighederne til iPhone, døde Niels Hartvigs iPhone.

Den danske opfinder af Umbraco-CMS'et mener, at Apple udnytter sin status ved at forbyde iPhone-programmering via tredjeparts programmer. Derfor proklamerede han i en YouTube-video, at han vil skille sig af med sin iPod, Macbook og iPhone i protest.

Telefonen var den første til at lade livet.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra øksemorderen, men i sin video henviser han til en nærmere forklaring, som den danske softwareudvikler Claus Dahl har skrevet i et blogindlæg.

I sin tekst skriver Claus Dahl, at netop mange forskellige redskaber til webudvikling har været med til at skabe innovation.

”Jeg tror, det er en fejlberegning far Apples side. Når man ser på de kreative værktøj, som har været med til at skabe udvikling på nettet gennem tiden, så har de været åbne. Det handler om, at de gode idéer generelt udspringer hos udviklerne i stedet for hos dem, der ejer platformen. Så jeg tror, at det er et kæmpe selvmål,” siger Claus Dahl til ComON.

Claus Dahl, Niels Hartvig og it-advokat Martin von Haller Grønbæk er iøvrigt mændene bag en debataften om Apples nye licensbetingelser d. 26. april i Admiral Gjeddes Gaard i St. Kannikestræde i København. Følg dem på Twitter for mere information (@Claus @umbraco @Vonhaller)

Både og…
Danske Kiloo laver mobilapplikationer på flere platforme. De er blandt andet medudvikler af Commodore-applikationen, der havde svært ved at blive godkendt af Apple. Men på trods af den tidligere kontrovers med Apples, så mener Kiloo-direktør Jacob Møller, at Apples seneste beslutning kan være en god ting.

”Det store spørgsmål er, om det her ikke er det første skridt mod direkte kvalitetskontrol af programmer. Apple må have et stort ønske om at kvalitetskontrollere applikationsoplevelsen, fordi det har en direkte afsmitning af telefonoplevelsen,” siger Jacob Møller.

Han mener, at Apple kan være på vej til at kopiere Nintendos model, hvor alle applikationer skal tjekkes. I øjeblikket finder man meget skidt og kanel blandt App-butikkens 185.000 applikationer.

”Til at starte med var det været fedt at kunne hente alt mulige programmer for at se, hvad ens telefon kunne. Men nu har folk fået nok, og nu vil de gerne præsenteres for gode programmer,” gætter Jacob Møller.

Apple-chef Steve Jobs har forsvaret beslutningen med en kort sætning om, at unødvendige mellemled i programmeringen skaber dårlige programmer, og at det generelt er med til at begrænse udviklingen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere