Danske Bank bruger 1 milliard på netbank

400 udviklere skal gøre bankens online-systemer mere brugervenlige.

It-udvikling har sin pris, og i bankverdenen er udviklingsprojekterne ikke mindre kostbare end andre steder – snarere tværtimod.

I Danske Bank har man taget udviklings-tyren ved hornene og lavet en liste over alle de projekter der skal til, for at banken føler, at den kan kalde sig førende på det digitale felt. Listen har fået et budget: Ikke mindre end en rund milliard kroner har Dansk Bank sat af over to år for at gennemføre forbedringer af netbank og digitale tjenester.

Milliarden skal ses i forhold til det samlede it-budget, som banken opererer med: knap fem milliarder kroner.

ComON har spurgt den ansvarlige for bankens onlinesystemer, afdelingsdirektør Simon Steen-Petersen, hvorfor der skal en milliard til for at skrue lidt på netbank og hjemmeside.

”Det er jo ikke en milliard, der skal brændes af på tre måneder, men derimod en langsigtet investering. Målet er, at det skal være muligt for alle at betjene sig online. Så fremover skal online-bank-besøg ikke bare være transaktionsbaseret, men også give mulighed for handel, rådgivning og erhvervelse af nye bankprodukter. Man skal for eksempel kunne få rådgivning om konvertering af realkreditlån og rentetilpasning bare ved at gå på nettet,” siger han.

Kunne man ikke implementere en rådgivnings-funktion på nettet for en del færre penge?

”Jo, simple chatfunktioner kan selvfølgelig nemt laves. Men for os handler det lige så meget om at nå dertil, hvor kunderne kan guides frem til at træffe de rigtige og kvalificerede beslutninger i deres pengesager. Det lyder måske meget enkelt at omlægge lån online, men for at det kan ske elektronisk, og sagen ikke først skal gennem fire personer i forskellige afdelinger, så skal man altså ind og pille i back office-systemerne. Og det bliver komplekst,” forklarer afdelingsdirektøren.

Når de milliard-dyre udviklingsprojekter er gennemført, vil Danske Banks netbank blandt andet have fået højere sikkerhed, større brugervenlighed og så vil den være hardware-uafhængig.

Sidstnævnte aspekt vil kunderne allerede kunne glæde sig over til sommer, hvor deres netbank ikke længere vil være bundet til én pc, sådan som tilfældet er det i dag. I stedet skal brugerne i fremtiden kun bruge en browser, som i princippet kan køre på al hardware fra smartphones til en hvilken som helst pc et hvilket som helst sted i verden.

Milliarden gælder ikke kun netbanken. En mindre del af investeringen gælder en ny hjemmeside til bankens erhvervskunder og Danske Banks online-systemer skal generelt set forbedres på en lang række punkter.

Danske Bank står selv for udviklingsprojekterne. I omegnen af 400 udviklere bliver dedikeret til projekterne som deres primære opgave.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere