Sony dropper direkte salg

Sony har flyttet alt salg af selskabets pc-skærme over til kanalparterne. Det skal skaffe bedre markedsandele end de nuværende sølle to procent.

En uheldig kombination af direkte og indirekte salg har sørget for, at Sonys skærme længe har måttet sejle rundt i salgsstatistikkens allernederste regioner. I Norden har Sony kun sølle to procent af skærm-markedet.

Med en nylig reorganisering satser Sony på at rette op på det lave skærmsalg ved at slukke for den direkte satsning.

Blandt Sonys kanalpartnere peger man dog på, at nogle bedre marginer og en mindre grad af overdistribution måske også ville være gavnligt.

Sony selv er opmærksom på problemet med overdistribution. Det er dog produkternes prissætning, der i øjeblikket får mest af producentens opmærksomhed:

»Vi tror, at det dårlige salg på monitor-markedet skyldes, at vores priser har været for høje. Med reorganiseringen har vi reduceret omkostningerne så meget, at prisen ikke flere tilfælde har kunne reduceres med 20 procent«, fortæller Frederik Fagerstedt, der er nordisk ansvarlig for distribution og salg af Sony-displays.

Sony har en pan-europæisk kontrakt med Ingram Micro, Tech Data og Actebis, men i Norden har man desuden aftaler med Scribona, GNT og Rosenmeier.

Hos sidstnævnte er begejstringen over ikke længere at skulle konkurrere med producenten Sony, dog på ingen måde ved at tage magten fra direktør Jørn Rosenmeier. Hans kølige vurdering lyder, at de potentielle kanalkonflikter aldrig har haft den store betydning fordi salget simpelt hen har været så relativt lavt.

»Sonys produkter skiller sig ud på design og innovation, så det undrer mig, at de skulle være så prisfølsomme. Jeg tror snarere problemet handler om overdistribution og for små marginer. Hvis ikke distributører og forhandlere kan tjene ret meget på at sælge det, bliver et produkt ikke skubbet fremad i rampeluset. Så sælges der kun på, hvad et brand kan skabe af efterspørgsel, og nok er Sony et stærkt brand, men det er altså ikke så stærkt, at produkterne sælger sig selv,« siger Jørn Rosenmeier.

Reorganiseringen i den japanske elektronikgigant betyder, at Sony har flyttet pc-monitorerne over i sin it-division, der lyder det mundrette navn SESITP (Semiconductor and Electronics Solutions, IT Periphials). Da denne division, der hidtil har helliget sig optiske drev og tapebackup, udelukkende arbejder gennem kanalpartnere, kan slutkunder ikke længere købe Sonys computer-skærme fra producenten selv.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere