Analytikere: TDC vinder Song

Ifølge både Nordea, Jyske Bank og Spar Nord Bank løber TDC af med sejren i kampen om Song Networks.

TDCs bud på Song Networks vil angiveligt skræmme den svenske konkurrent Tele2 fra at fortsætte budkrigen om at overtage den pannordiske IP-specialist. Det vurderer flere aktieanalytikere efter, at buddet blev offentliggjort.

»Det ser nu rigtigt svært ud for Tele2, så mon ikke TDC er tæt på sejren,« vurderer Nordea i sin aktiekommentar tirsdag formiddag.

TDC hævede tidligere i dag sit bud fra 70 svenske kroner pr. aktie til 82,50 svenske kroner pr. aktie. Det er ti procent højere end Tele2s bud på 75 svenske kroner pr. aktie.

Det høje bud holdt sammen med det faktum, at TDC nu ejer 33 procent af aktierne i Song, betyder formentligt, at Tele2 trækker følehornene til sig igen, mener aktieanalytiker Claus Juul fra Spar Nord Bank.

»På den baggrund er det vores vurdering, at »budkrigen« omkring Song er kommet et skridt tættere på en afslutning, om end Tele2 stadigvæk kan komme med et modbud,« skriver Claus Juul i sin kommentar til TDC-aktien tirsdag.

Også i Jyske Bank forventer analytiker Rune Møller, at Tele2 opgiver kampen for at få kontrol med Song Networks.

»Der er selvfølgelig en risiko for, at Tele2 tager kampen op. I givet fald kan det udvikle sig til en lang og bitter strid. Dette scenario er Tele2 formentlig ikke interesseret i, hvorfor vi forventer, at de trækker sig ud af budkrigen,« forklarer Rune Møller i sin aktiekommentar.

Merprisen er ok
Trods det forhøjede bud vurderer Claus Juul stadig, at prisen for Song er »meget rimelig« de strategiske muligheder taget i betragtning. Den samme vurdering når Rune Møller til, selv om Jyske Bank-analytikeren synes prisen er lige i overkanten. Men interessen fra Tele2 har været med til at bekræfte ham i, at opkøbet er fornuftigt.

»Endelig er merprisen for Song stort set ubetydelig i forhold til størrelsen af TDC,« noterer Møller sig.

Efter offentliggørelsen af TDCs bud på Song er TDC-kursen steget en halv procent.

Også kursen på Tele2 er steget. Aktien ligger 2,5 procent højere, hvilket i høj grad kan henføres til, at den aktiepost på 9,5 procent, som Tele2 købte i sidste uge for 75 svenske kroner pr. aktie, nu kan sælges til mindst 82,50 svenske kroner pr. aktie.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere