Artikel top billede

Fem gode iPad-spil til weekenden

Så er det weekend og der er masser af underholdning på tavlecomputeren.

I denne uge kunne Steve Jobs præsentere den nye iPad 2. Tavlecomputeren er solgt i millioner af eksemplarer siden lanceringen i april sidste år og der findes allerede mere end 60.000 applikationer der er skrevet specielt til iPad. Mange af dem er spil. Klassikere som Angry Birds og Plants vs. Zombies har allerede gået deres sejrsgang på iPad. Vi har kigget på fem lidt nyere spil til iPad, som kan gøre weekenden endnu sjovere. Alle spillene kan købes i App Store.

Dead Space HD

Nu har spilserien Dead Space også fundet vej til iPad. Ligesom de andre spil i Dead Space-serien foregår iPad-udgaven i mørke og dystre gange, hvor spilleren skal kæmpe mod de zombie-lignende necromorphs. Dead Space er et klassisk horror-spil i bedste Alien-stil. En forladt rumstation danner rammen om den fortvivlede kamp mod rumuhyrerne. Electronic Arts har formået at genskabe stemningen fra konsolspillene på iPad. Spilfiguren styres med en slags virtuel styrepind i venstre side af skærmen, og våben affyres med et tryk i højre side. Det kræver en smule tilvænning, men så fungerer det også overraskende godt. Lydeffekterne er med til at skabe den rigtige uhyggelige stemning og det skiftende lys bliver også brugt meget effektivt, men efter et stykke tid begynder banerne at forekomme lidt ensformige. De fleste iPad-versioner af kendte spil til konsoler og pc har en klodset styring og et gameplay der slet ikke udnytter touch-skærmens muligheder. Men Dead Space er en behagelig undtagelse. Det er faktisk sjovt at styre Vandal rundt på rumstationen og blaffe løs på den ene horde af monstre efter den anden. Lad os håbe at andre spiludviklere tager ved lære af den simple men effektive styremetode i Dead Space, der koster 60 kroner til iPad.


100 Rogues

Ved første øjekast ligner 100 Rogues et spil fra computerens stenalder. Spillets grafik minder om et tyve år gammelt konsolspil. Alt er tegnet i 2D. Det ensformige lydspor lyder også som noget, der er hentet fra spiludviklerens mølpose. Men de bedste iPad-spil er ikke nødvendigvis kendetegnet af flot grafik. Det er gameplayet som tæller og her bliver man faktisk hurtigt fanget af 100 Rogues, som også er af de helt billige spil i App Store med en pris på blot seks kroner. Spilleren starter med at vælge en ud af tre mulige spilfigurer og skal så kæmpe sig gennem en serie af baner for at dræbe Satan. Det er forholdsvis nemt at komme i gang med spillet, selvom det kan anbefales at læse manualen først. 100 Rogues er et turn-baseret spil, som altså bruger samme koncept som brætspil, hvor hver spiller kan foretage én handling af gangen. Spillet er i princippet uendeligt – det fortsætter lige så længe, som spilleren kan holde sig i live. Til gengæld er der heller ingen check-points eller mulighed for at gemme spillet undervejs – når man dør, skal man starte helt forfra. Styringen fungerer tilfredstillende – man kan angribe blot ved at klikke på en modstander. Den første version af spillet havde nogle alvorlige fejl, som skulle være rettet nu.


Canabalt

Her er der tale om et ultrasimpelt spil, som oprindelig kom som et gratis browserspil sidste år. Til iPad koster det 18 kroner, men gameplayet er stadig det samme. Det kunne næsten ikke være mere enkelt. Spilfiguren løber mod højre og skal springe over forhindringer og undgå at falde ned i afgrunden mellem bygningerne. I modsætning til de gamle platformspil har spilleren kun meget begrænset kontrol over figuren. Den starter automatisk med at løbe og det eneste man kan gøre er at trykke på skærmen på det rigtige tidspunkt for at hoppe over genstande og kløften mellem huse. I løbet af spillet stiger hastigheden hele tiden, men man kan få spilfiguren til at blive langsommere ved at løbe ind i kasser. Det er sjovere at løbe hurtigt, men det bliver sværere at springe på de rigtige tidspunkter. Det nytter heller ikke noget at lære rækkefølgen af forhindringer uden ad, for den skifter med hvert spil. Man kan få rigtig meget tid til at gå med Canabalt og det egner sig perfekt til små korte pauser – et typisk spil varer mindre end et minut. Det ville være dejligt hvis Canabalt kunne byde på større variation i gameplayet og de grafiske elementer. Men det kommer forhåbentlig i næste version.


Battleheart

Så er der dømt monsterkamp for fuld udblæsning. Battleheart er en kombination af et rollespil og en kampspil. Det er ekstremt let at styre tropper. Man sætter bare en finger på figuren og trækker en linie til det sted, den skal bevæge sig hen, eller det mål som skal angribes. Krigeren fortsætter med at angribe indtil målet er besejret. På samme måde kan man helbrede sine tropper ved at sætte fingeren på healeren og trække en linie til den kriger, der behøver hjælp. Hemmeligheden ligger i at kende de forskellige figurers særlige evner – og i at bevare overblikket i de hektiske kampe. Mellem kampene lander man i by-menuen, hvor der er mulighed for at hyre flere krigere og købe nyt udstyr. Det er kun muligt at sende fire gruppemedlemmer i kamp samtidig, men flere kan holdes i reserve. Battleheart er et af de flotteste spil til iPad og blandingen af rollespilselementer og hurtige kampsituationer fungerer rigtig fint. Muligheden for at finde nye genstande, opgradere sit udstyr og lære nye evner som kan bruges mod modstanderne gør at spillet ikke bliver kedeligt lige med det samme. Til en pris på bare 18 kroner må Battleheart også være et af de bedste køb i App Store til iPad.


Gorepad

Det er nok ikke en overdrivelse at kalde Gorepad for det absolut mest bloddryppende spil til iPad. I de fleste spil handler det jo om at undgå at komme til skade. Her er det lige omvendt. For at vinde spillet skal man forvolde så meget skade på sig selv som muligt. Den næste bane bliver først låst op når blodposen er helt tom. I bedste splatter-stil byder de forskellige baner på rundsave, nåle, sakse og andre drabelige instrumenter. Det er bestemt ikke for sarte sjæle – og man kan faktisk undre sig over, at Apple har godkendt spillet til App Store. Men heldigvis for det. For hvis man er til splatter, så er det ganske underholdende at spille sig gennem de 20 baner. Styringen er simpel og der er ikke de store muligheder for at få indflydelse på det, der sker på skærmen. Man trykker én gang for at sende et øjeæble ud på banen, og herefter bliver ”kuglen” så skudt frem og tilbage i bedste pinball-stil. Det kunne være sjovt hvis man kunne påvirke kuglens bane ved at ryste sin iPad, men det er ikke muligt. Dermed er Gorepad nok et eksempel på, at mange spil stadig ikke helt forstår at udnytte iPad'ens muligheder. Gorepad koster 18 kroner og er pengene værd for alle fans af splatter-genren.

 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere