Danske firmaer er bagud med mobil adgang

Danmark kommer ind på en lidet flaterende sidsteplads blandt de nordiske lande når det gælder adgangen til virksomhedens data fra mobile enheder som bærbare computere, PDA'er eller mobiltelefoner. Det er konklusionen på en undersøgelse af mobilmedarbejdere i Norden foretaget af Gallup i samarbejde med IBM.

Danmark er det land i Norden, hvor virksomhederne er mindst tilbøjelige til at give deres medarbejdere adgang til virksomhedens informationer og programmer fra distancen. Undersøgelsen fra IBM og Gallup giver et billede af en stor forskel mellem Danmark og de andre nordiske lande. I Danmark er det kun 40 procent af virksomhederne der overhovedet har medarbejdere med adgang til dele af virksomhedens EDB-system via mobile enheder. I Sverige er andelen på 50 pct. og i henholdsvis Finland og Norge på 43 og 48 pct.


- Vi ved ikke hvorfor Danmark halter efter på dette område. Der er ikke nogen logisk forklaring. Hvad angår internetopkoblinger generalt ligger vi jo ellers lunt, men det er sandsynligt, at de geografiske forhold i de nordiske lande spiller ind. I de andre nordiske lande er der oftere længere mellem hjem og arbejde. Det er sværere hurtigt at komme på kontoret og det kan være en grund til, at de andre skandinaviske lande har været hurtigere til at tage de mobile muligheder til sig, siger Louise Dal fra IBM.


Billedet af Danmark som tilbagestående, når det gælder mobil adgang til virksomheden, bliver endnu mere udtalt, når man ser på hvor mange medarbejdere, der har muligheden. I Danmark er det 17 pct., i Norge er det 27 pct. og i Sverige og Finland er det henholdsvis 20 pct. og 17 pct.


Danske virksomheder er også de dårligste til at se mulighederne i mobil adgang til virksomheden. Det er kun 27 pct. af firmaerne i Danmark, der vil prioritere medarbejdernes adgang til de interne systemer. I de øvrige lande i Skandinavien er tallene højere med Sverige i spidsen, hvor halvdelen af firmaerne ser mulighederne og vil prioritere området.


Mobil adgang er mange ting. Der er store variationer med hensyn til, hvad virksomhederne giver medarbejderne adgang til at benytte via mobile enheder. Det er først og fremmest mail, kalender og adressebog medarbejderne kan komme på. Derefter kommer intranet og fælles databaser.


Når det drejer sig om adgangen til andet end mail, kalender og adressebog ligger Danmark tilgengæld helt i front sammen med Sverige. Danmark ligger først, når det gælder medarbejdernes mobile adgang til tilbud, rabatter, salgstal og andre dele af virksomhedens back-end systemer.




    Brancheguiden
    Brancheguide logo
    Opdateres dagligt:
    Den største og
    mest komplette
    oversigt
    over danske
    it-virksomheder
    Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
    EG Danmark A/S
    Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

    Nøgletal og mere info om virksomheden
    Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

    Kommende events
    Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

    Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

    20. august 2024 | Læs mere


    Det Digitale Produktpas

    Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

    21. august 2024 | Læs mere


    Cyber Security Summit 2024

    På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

    27. august 2024 | Læs mere